Iživljavanje na slabijima

17_01_2009
Iživljavanje na slabijima

Drugog dana je u Spaladium pohodilo par tisuća <strong>zagriženijih</strong> rukometnih fanova. Kada je spiker izustio "A sada vam dolazi osoba koju ste posebno oduševili sinoć i koja vas želi još jednom pozdraviti", svima je bilo jasno tko izlazi na teren...

Iako u znatno manjem broju, drugog dana je u Spaladium pohodilo par tisuća zagriženijih rukometnih fanova koji su odlučili do kraja iskoristiti ulaznicu koja je vrijedila za prva dva dana.


Simpatije slabijima



Prvi su na redu su bili Španjolci i Kuvajćani. Potonji su od samog početka zaradili simpatije publike koja očito voli navijati za slabije. Svaki od njihovih (rijetkih) golova bio je popraćen pljeskom i ovacijama. Na žalost, ekipa sa Bliskog istoka je izgubila ni više ni manje nego sa trideset golova razlike. U drugom poluvremenu je nastupio potpuni raspad sistema plavih, dok je Furija na adrenalinu zabijala gol za golom, ne mareći za bespomoćna lica protivničkih suigrača koji su samo čekali finalni sučev zvižduk, s ciljem da se što prije zapute u hotel Lav na oporavak.

Kuvajćani nisu izdržali, Španjolci su ih čvrsto uhvatili  (foto: Rene)

Nakon 40-minutne pauze tribine se pune dodatnim tisućama gledatelja željnih dobre rukometne igre. Na teren izlaze reprezentacije Švedske i Kube. Kao i na prethodnoj utakmici, publika je stala na stranu slabije momčadi iz toplijih krajeva. No Kubancima ta podrška nije bila od prevelike koristi, jer je iskusnija skandinavska momčad od samog starta nagomilala komfornu prednost koja se tokom meča samo povećavala.


Ni Kubancima nije pomagala potpora s tribina (foto: S.Marinović)

Opet Moustapha



U poluvremenu gledatelji su doživjeli iznenađenje. Kada je spiker izustio "A sada vam dolazi osoba koju ste posebno oduševili sinoć i koja vas želi još jednom pozdraviti", svima je bilo jasno tko izlazi na teren. Predsjednika IHF-a Hassana Moustapha je dočekao gromoglasni pljesak popraćen ovacijama tisuća oduševljenih lica u areni. Nikome nije u potpunosti jasno zašto je dotični čovjek "glavna priča" posljednja dva dana. Možda zbog simpatičnog "dobra večera" pozdrava ili zbog neke neopipljive karizme koju je sinoć iskazao? Činjenica je da ga je Split prihvatio sa neočekivanim entuzijazmom i veseljem. Na teren ga je dopratio gradonačelnik Ivan Kuret, primivši od njega loptu kao simboličnu nagradu za trud u organizaciji natjecanja.

Omililo se Moustaphi mahati tribinama  (foto: Rene)

Nakon primopredaje i ovacija, utakmica se nastavila te privela kraju još jednu agoniju inferiornije momčadi. Šveđani su pokazali sav svoj potencijal, no pravi ispiti za njih tek dolaze i to u vidu Španjolske i Hrvatske i pravih borbi koje će sigurno još žešće zapaliti tribine Spaladium Arene.

Ugodno je koji put pogledati i na tribinu - vidi album :) (foto: Rene)

Pogledajte album drugog dana - 6 očiju gledalo je na teren i tribinu i zabilježilo najbolje trenutke!

napisao: Goran Leš