Parkiralište postaje park

18_01_2009
Parkiralište postaje park

Prvenstvo je poslužilo kao povod nastavku intenzivnog hortikulturnog uređenja grada. Usporedo s trgovačkim centrom i poslovnim tornjem u <em>Spaladium Centru</em> rast će (znatno duže i sporije) i deseci novih posađenih <strong>stabala</strong>, a grad je bogatiji i za jedan novi park(ić).

Bilo bi neozbiljno infrastrukturni preporod koji je prethodio Mediteranskim igrama 1979. usporediti sa onim što je Splitu donijelo Svjetsko rukometno prvenstvo. Ipak, prvenstvo je poslužilo kao povod nastavku intenzivnog hortikulturnog uređenja grada započetog proljetnim pripremama za natjecanje Zlatni cvijet Europe u kojem se Split okitio titulom viceprvaka.

I to se događa - parkiralište postaje park

Usporedo s trgovačkim centrom i poslovnim tornjem u Spaladium Centru rast će (znatno duže i sporije) i deseci novih posađenih stabala u drvoredu uz Solinsku, pored križanja Dubrovačke i Domovinskog rata, pored bazena, na Putu Supavla… Dodatno je zazelenio i ulaz u grad, a motika je prekopala i neuredne gustiše na prilazima Areni. Grad je bogatiji i za jedan novi  park(ić) na mjestu zemljanog parkirališta pored križanja Zrinsko Frankopanske i Kaštelanske.

napisao/foto: Pile