Keks i glad mukte

09_01_2009
Keks i glad mukte

Kad je vikend siromašan događanjima i stupnjevima gospodina Celzijusa, onda posebno razveseli vijest da će se u nedjelju u GKLu, uz besplatan ulaz, izvesti <strong>komedija</strong> <em>Keks i glad</em>. Pozitivne kritike i sat i pol smijeha čule su se već nakon ovoljetne prapremijerne izvedbe...

Kad je vikend siromašan događanjima i stupnjevima gospodina Celzijusa, onda posebno razveseli vijest da će se u nedjelju u Gradskom kazalištu lutaka, uz besplatan ulaz, izvesti komedija Keks i glad autora Roberta Marića, a u izvedbi dramske skupine Kaštelanskog kazališta. Pozitivne kritike i sat i pol smijeha čule su se već nakon ovoljetne prapremijerne izvedbe s druge strane Kaštelanskog zaljeva. Iduće subote održat će se još jedna izvedba predstave, također u 20 sati, ali u Domu OSRH u Lori i uz naplatu ulaznica koje će se prodavati na ulazu od 19 sati.

  Hvaljena komedija dolazi na našu stranu zaljeva (foto: I.Burić)

Kaštelansko Kazalište mlada je dramska skupina koja djeluje posljednje 2 godine u sklopu Udruge Teatar iz Kaštel Starog i okuplja 20-tak entuzijasta u nastojanju da pokrenu dramsku scenu grada Kaštela koja ne egzistira u pravom smislu već godinama.
Keks i glad, urnebesna crna komedija prati obitelj koja samo naizgled vodi brigu o Bartolomeu – starcu čiji će im stan pripasti nakon njegove smrti. Mate zarađuje šetnjom po parku, Cvita priprema najnovije kontejerske delicije, Blesi opravdava svoje ime, Verđinela radi upravo suprotno, a Kraljica Majka niže zdravstvene tegobe. Ova komedija se bez ustručavanja hvata u koštac sa raznim negativnostima vremena i društvenog poretka, političkim i moralnim ikonama, te im se izruguje na posve originalan način. Svi likovi su jako živopisni, karikirani, izazivaju smijeh svakim pokretom, glasom, mimikom, ali prije svega radi se o inteligentnom humoru koji će vas nasmijati do suza.