Sterilizacija u gradu

10_01_2009
Sterilizacija u gradu

Odlučno se krenulo u sterilizaciju gradskih <strong>zidova</strong> i pročelja na prometnijim gradskim lokacijama. Rijetki su kvadrati koji su promakli temeljitim čistačima. Prašina, patina i prljavština, skupa sa Hajdukovim obilježjima, trebali bi oku biti prihvatljivi(ji). Jesu li?

Odlučno se krenulo u sterilizaciju gradskih zidova i pročelja na prometnijim gradskim lokacijama. Rijetki su kvadrati koji su promakli temeljitim čistačima. Istina, ima tu još posla za njih, ali grad definitivno nikada nije imao ovoliko temeljit kozmetički tretman.

Zid očišćen od grafita, ali ne i od nečistoće

Umjetnički grafiti, murali, poruke, škrabotine, tagovi… sve se to našlo na listi nepoželjnih dodataka gradskim ulicama, a prašina, patina i prljavština, skupa sa Hajdukovim obilježjima, trebali bi oku biti prihvatljivi(ji). Jesu li?

Hajdukov grb oslobođen oku neprimjerenih crtarija

Dio forumaša davno je izrazio negodovanje terorom navijačkih obilježja kojima Grad sada podilazi, dok ionako nejaku grafittersku scenu pokušava obuzdati i satrati svako njeno neplansko pojavljivanje na ulicama grada, kao da je sramotna.

napisao/foto: Pile