U lipnju fešta o' spajanja

03_01_2009
U lipnju fešta o' spajanja

Što očekivati od godine koja započne s neradnim četvrtkom koji se može spojiti s vikendom koji se opet može spojiti s neradnim utorkom? Koliko <strong>produženih</strong> vikenda imamo? Točno po 4 službena i 4 neslužbena - u lipnju je moguć spektakl nerada!

Što očekivati od godine koja započne s neradnim četvrtkom koji se može spojiti s vikendom koji se opet može spojiti s neradnim utorkom? Koliko produženih vikenda imamo? Točno po 4 službena i 4 neslužbena - u lipnju je moguć spektakl nerada!

Zašto u kalendaru i subote nisu crvene? :)

Vjerojatno niste želji pokazati strah od gospodarske krize pa ste ili iskoristili dane godišnjeg ili naklonost poslodavca pa u 2009. ušli s maksimalno produženim vikendom. S jedne strane ste Novom godinom neutralizirali radni petak, a s druge strane sa Sveta tri kralja neutralizirali radni ponedjeljak. Što ne bi ako se može?! Dobro ste napravili jer do lipnja neće bit tako slatke prilike za premostiti radni dan.

Nova godina 01.01. četvrtak
Sveta tri kralja 06.01. utorak
Uskršnji ponedjeljak 13.04. ponedjeljak
Praznik rada 01.05. petak
Tijelovo 11.06. četvrtak
Dan antifašističke borbe 22.06. ponedjeljak
Dan državnosti 25.06. četvrtak
Dan neovisnosti 08.10. četvrtak
Božić 25.12. petak
Oni će nam vikende u 2009. učiniti dužima

Uskršnji ponedjeljak produžit će za jedan dan drugi vikend travnja, a Praznik rada prvi vikend svibnja (nesretnik, iduće dvije godine će padati na vikend). Lipanj je prava fešta o' spajanja! Tijelovo u četvrtak pa jedan "normalan" tjedan pa u ponedjeljak Dan antifašističke borbe, a onda opet u četvrtak Dan državnosti. Zbog poremećenih radnih navika bi dobro došao još jedan neradni tjedan prilagodbe, zar ne? U kolovozu se uglavnom ispunjava križaljka godišnjih odmora. Velika Gospa (subota, 15.08.) neće puno utjecati na računicu, no neradna srijeda zbog Dana pobjede i domovinske zahvalnosti (05.08.) može nekome uštedjeti jedan dan godišnjeg. Taj dan više može poslužiti za kombinaciju koja se nudi drugog četvrtka listopada zbog Dana neovisnosti. Ne treba biti bahat pa žaliti što studeni počinje nedjeljom (Svi sveti). U prosincu Sveti Stjepan neće biti dobre ruke kao 2008. godine - s petka seli u subotu, a Božić kao i prvi dan 2010. osigurat će po jedan neradni petak na kraju stare i početku nove godine.

napisao: Pile