Vikend gratis

22_12_2008
Vikend gratis

Godina službeno ima 104 prilike za vikend izlazak, a kad Božić i Nova godina ulete usred tjedna onda dobijemo još bar dva vikend izlaska gratis :) I nakon četvrtka eto petka i subote… Stvarno za svakoga <strong>ponešto</strong>, šteta što su Pipsi otkazali koncert na Obojenoj.

Godina službeno ima 104 prilike za vikend izlazak (52 petka i 52 subote), a kad Božić i Nova godina ulete usred tjedna onda dobijemo još bar dva vikend izlaska gratis :) U srijedu u podne na Prokurativama možete pokvariti ručak ako se izborite za porciju bakalara ili koju fritulu sa Prvenstva svita u pravljenju tih neuglednih, a tako slasnih, komada tijesta.


Tradicije



Ne znamo koliko će vam na temperaturi od oko 5°C biti do šetnje gradom u predvečerje, ali zimi usprkos na Pjaci će se lutkarskom predstavom Čudo Božića održati posljednja večer festivala Na Pjaci u 6.


Doma je ipak lakše doć na red za ručak (foto: Ž.Šunjić)
Badnjak iz kruga obitelji u krugu prijatelja možete (uz slobodan ulaz) nastaviti u Hemingway baru ili uz country zvuke Alena Čelića koji prvi put u Quasimodo dovodi i prateći band u sastavu Veljko Popović (bubnjevi) i Mate Peruzović (bas). Osim obiteljske večere i odlaska u crkvu tradicija, ne baš tako duga, postaje i koncert Nene Belana i Fiumensa u O'Hare. Alternativa vjerskim obredima bit će i Kočani orkestar - internacionalna trubačka koncertna atrakcija iz makedonskog sela Kočani. Ulaznice u pretprodaji (Kavana galerija HOK, Info zona, Dancing bear i Smart shop) možete kupiti za 50kn, odnosno 70kn na ulazu.


U Kocki ponovno balkanski trubački spektakl (foto: Čuba)

Kad je najteže popit kavu



Popiti kavu na Božićno jutro poprilično je zahtjevna ideja, no zato se od popodneva sve polako vraća u normalu. Za koncertno događanje trebat ćete potegnuti do Aurore, na Jelenu Rozgu, ali zato Split nudi četiri Xmas partya. U O'Hari svira Pero FH sa prikama. DJ Nathan Coles očito Božić neće provesti u rodnom Londonu nego će nas razgibavati u Jungli na Zvončacu. Rozga se u pretprodaji cijeni 60kn, Pero FH & prike oko 40kn, a Jungla svoju Božićnu poslasticu prodaje za 80kn po glavi.

U Quasimodu će uz DJ Reu nastupiti, kažu, najbolji BiH turntablist, DJ Ahmaad koji je svojom odličnom tehničkom vještinom miksanja, kao i originalnom i zanimljivom selekcijom glazbe već oduševio publiku od Sarajeva preko Rima, Pariza i Barcelone, pa sve do dalekog Sao Paula. Ni 20kn za Quasimoda nije puno, ali najviše razumijevanja za naše poklonima iscrpljene novčanike ima ST Riva koja uz besplatan upad poziva na Funky Fusion Breaks vol. 1 (Vanja/play, Ćićo/drums, Baucho/sax)


Pipsi su odgođeni za iduću godinu
I nakon četvrtka eto petka i subote… Bacite već sada oko na kalendar – Edo Maajka, Belfast food, klapa Kampanel, Slavonske večeri, Eksjurok, Kopito, TBF, spektakl u Areni… Stvarno za svakoga ponešto, šteta što su Pipsi otkazali koncert na Obojenoj.

napisao: Pile