Yo bitch

17_12_2008
Yo bitch

Zvijezda je zadovoljena, bar tako tvrdi. Možda bi bilo bolje da je, umjesto slučajnih prolaznika koji se tek vole naći na ovakvim eventima i mogu si ih priuštit u doba globalne financijske krize, bilo više istinskih <strong>obožavatelja</strong>, same Lil Kim ili rapa/hip hopa općenito.

Kakva je to zvijezda koja počinje na vrime? S obzirom da je ipak u pitanju Lil Kim, ona si je mogla dopustit lufta više od 2 ipo ure. No, ništa neočekivano, ionako mi ovdje u Dalmaciji volimo sve pomalo. Prije nego li je Lil' Kim zvjezdano ušetala u klub Hemingway, moglo bi se reći da je već vladala vruća atmosfera, na tragu starih dana kada je popularni klub Metropolis svojim r`n`b večerima oduševljavao ovdašnju mladež. Mlade djevojke koje bi htjele izgledati punoljetno, par starijih koka koje se i nisu pretjerano isticale, uglađeni momci sa punom kesom para, i za moj skromni budžet, mnogo skupog pića, sudeći po brojnim koktelćićima koji su se točili za šankom između pokojeg Becksa. I onda je diva ušla, nije se mnogo vidjelo među kršnim momcima iz osiguranja i osobnom pratnjom, došuljala se u zabranjenu zonu nama smrtnicima – separe.

Domaćin večeri je bio Nered koji je isprovocirao krikove solidno napunjenog kluba u čast raskošne Lil Kim (košarice broj 7, rekla bih, ako ih uopće nosi u zategnutoj odjeći)

Košarice broj 7, rekla bih, ako ih uopće nosi u zategnutoj odjeći

Stupivši na scenu uz još pokojeg suradnika, kako to inače biva sa reperima/icama, neizostavne su bile psovke tipa yo bitch, shit i šta već spada u Brooklynski ulični žargonizam.

Počevši sa Akonovim hitom Dangerous, Lil' Kim je nešto manje od sat vremena žarila, kako svojim tako i tuđim hitovima. Tako smo mogli čuti Rock the party, How many licks, Revolution, Queen Bitch, nešto noviji singl nastao u zatvoru Lighters up koji mi se pak učinio jedina do kraja ispjevana pjesma. Lil Kim nije zaboravila spomenuti pokojnog ljubavnika Notorious B.I.G.–a, čije se ime često spominje u kontekstu sa dotičnom, bilo u komercijalne ili neke druge svrhe. Da uveliča svoj nastup, poslužila se i aktualnim hitovima koje nerijetko čujemo na radiju ili MTV-u, kao što su Rihannina Disturbia, Flow od Flo Rida feat. T-pain, Paper planes (Take your money) koju originalno izvodi M.I.A...

Dala je i čast momku da pleše oko nje...

Nesumnjivo, Lil Kim na pozornici obavlja dobar posao, diže atmosferu tamo gdje i nije idealna, zabavlja! Tako je i na ovom nastupu dala čast jednom nadobudnom momku da pleše oko nje, čak se nakratko stopila sa publikom. Iako nevidljiva drugim redovima i dalje, više kamera koje su je konstantno pratile, odavale su njen položaj i u najzabačenijim dijelovima Hemingweya.

Zvijezda je zadovoljena, bar tako tvrdi, voli nas i vratit će se!

Sveukupno, solidan koncert! Možda bi bilo bolje da je, umjesto slučajnih prolaznika koji se tek vole naći na ovakvim eventima i mogu si ih priuštit u doba globalne financijske krize, bilo više istinskih obožavatelja, same Lil Kim ili rapa/hip hopa općenito. Zvijezda je zadovoljena, bar tako tvrdi, voli nas i vratit će se! Možda tad to bude vrime kada će moći napuniti jednu od novosagrađenih dvorana i zabaviti nas predstavom nešto dužom od uru vrimena.

Pogledajte album u foto galeriji...

napisala: Jion_mae
foto: Maja Prgomet