Marku Gripe, TBF bez struje

17_12_2008
Marku Gripe, TBF bez struje

Već bi nas četvrtak svojom ponudom svih mogao izmamiti iz suhih domova - od TBFa do Thompsona, a trodnevni <strong>maraton</strong> izlazaka bi mogli nastaviti izborom: reggae, Stampedo, crveno bijeli predbožićni tulum, zlostavljanje metalom...

Već bi nas četvrtak svojom ponudom svih mogao izmamiti iz suhih domova... Zvuči nevjerojatno, ali za vikend bi konačno mogla zapuhati bura. Smrznut će kosti, al' konačno ćemo vani bez kišobrana!


Vikend počinje ranije


Kako li je samo Split tolerantan grad pa eto nitko nije doveo u pitanje Thompsonov nastup na Gripama. Toliko ga šikaniraju, diljem Europe (i Istre) zabranjuju, nek' se bar u Splitu raspjeva i zabavi narod za 80 kuna – oprostit ćemo mu što je zabranio fotografiranje!? Totalno drukčiji pogled na društvo i umjetnički izraz o njemu imate priliku doživjeti na bini O'Hare – TBF i to bez struje, unplugged (recesija ili što?).


Drhti zemlja, kamen puca kroz nebeska vrata... :D
Kocka u suradnji s 5. gimnazijom Vladimir Nazor u jednoj večeri s humanitarnim namjerama okuplja šest splitskih bendova. Ako i niste čuli za Lumbago, Nazor bend, Prljavi Ton, 90's Monks, Mazut i Baxuz, onda ste čuli bar za lokalni ribarski matejuška punk band Špurijus. Trideset kuna koje izdvojite za ulaznicu u biti ćete pokloniti štićenicima Dječjeg doma Maestral.

Večernji predbožićni koncert ženske klape Ardura u Etnografskom muzeju, nastup ansambla Lado u HNK (ulaznice od 60 do 120 kuna) i Tribute to Bijelo dugme u intimnoj atmosferi kafića Studio 21 na Sućidru svrstat ćemo u kategoriju "mirniji izlazak" i onda nam stvarno nije jasno tko će uopće u četvrtak navečer ostati kući pred TVom.


Crveno i(li) bijelo


Justin'sa nema pa nema, a onda zaredaju par nastupa zaredom… Evo ih sad u petak u Kocki kao potpora zagrebačkom bandu Afion koji "svira vlastite interpretacije tradicijskih pjesama od Mure do Pirina". Za čuti zagrepčance uživo platit ćete 40kn, a za (legalno) poslušati CD duplo.


Tko će izdržati tri dana biti u prvom redu?
Jungla u petak svoj predbožićni party donosi u crveno bijelom tonu i uz najbolje rnb, rap, pop i synth pop hitove od 80-ih do danas. Tko prihvati igru i poštuje dress code (crveno-bijelo) za ulaz će platiti 15 kuna, a nepoštivanje dress codea naplatit će još deset kuna. Na karaokama ćete se moć ogrebat i za nagradu. Quasimodo će ponuditi reggae ritmove u režiji zaljubljenika u vinil ploče i jednog od pionira reggae scene u Hrvata - DJ Jin-San.

U subotu će Quasijem protrčati Stampedo i već na ulazu vam uzeti 20kn, a u Kocki će vas za 30kn zlostavljati Benighted (progressive black metal) i Koziak (melodic death metal). Subotnja večer u Master'su (kupite ulaznice u pretprodaji za 80 kn u Dancing Beara i Pulsa, jer su na dan 20 kn skuplje) otkrit će zašto se dvojac LTJ Bukem i Mc Conrad i nakon 15 godina nalazi u samom vrhu najtraženijih izvođača Drum and Bass glazbe. Elektro ritmove Jungle kontrolirat će Mr. Dj. Dario za 30 kuna po glavi.

Nema više noćnih krafni iz Prerade :(

Uz sve ovo u petak još imate i promociju knjiga u Utopiji (koja se zatvara još od početka jeseni pa nikako da se zatvori), modnu reviju učenica i učenika škole likovnih umjetnosti u Gradskoj knjižnici, modnu reviju u Hemingwayu, a u subotu otvaranje Profil Megastorea uz klapu Libar… Ma, ionako ćete proklikat još malo po kalendaru događanja ;)

napisao: Pile
foto: Maja Prgomet