EU standard informiranja

16_12_2008
EU standard informiranja

Slovenija nije stopirala hrvatsku <em>Zajednicu informativnih centara za mlade </em>da uđe u Europu! :) Europska agencija za informiranje i savjetovanje mladih - ERYICA je na svojoj generalnoj skupštini službeno potvrdila prijam Zajednice u svoje <strong>članstvo</strong>.

Slovenija nije stopirala hrvatsku Zajednicu informativnih centara za mlade da uđe u Europu! :) Europska agencija za informiranje i savjetovanje mladih - ERYICA je na svojoj generalnoj skupštini, koja se održala od 11. do 14. prosinca u Kotoru u Crnoj Gori, službeno potvrdila prijam Zajednice u svoje članstvo te time omogućila hrvatskim Informativnim centrima za mlade (ICM) sudjelovanje u radu europske mreže ICMova.

Članstvom u Zajednici i Info zona je u sustavu ERYICAe

Osnivači Zajednice su udruge koje u Hrvatskoj provode projekte ICM: UMKI iz Rijeke, Zamisli iz Zagreba, BJUM iz Bjelovara, PRONI Centar iz Osijeka i, naravno, Splitski portal i Studio razvojnih inicijativa iz Splita.

ERYICA je reprezentativna temeljna organizacija za opće informiranje mladih u Europi; osigurava okvir za multilateralnu suradnju na europskoj razini. Brani interese informiranja mladih na razini Europe, služi kao mreža za razmjenu iskustava institucija i organizacija koje se bave profesionalno informiranjem mladih, te osigurava standarde za kvalitetu informiranja.