Festival mode u Velom mistu

11_12_2008
Festival mode u Velom mistu

Uz reviju 22 dizajnera u Akvariju, u sklopu Festivala modnog dizajna, Dioklecijanovi podrumi će se na dva dana pretvoriti u modni sajam gdje će izlagači prodavati svoje kreacije po <strong>sniženim </strong>cijenama, a u popratnom programu najavljena je predstava, izložba, party...

Split će ovog vikenda biti središte hrvatske mode. Naime od 12. do 14. prosinca održava se prvi splitski Festival kulture i hrvatskog modnog dizajna, koji će se svečano otvoriti u petak u prostorijama Akvarija na Bačvicama predstavom Jasne Bilušić Edith Piaf zagrebačkog kazališta Komedija (19 sati). Potom će u 20 sati započeti revija 22 hrvatska modna dizajnera, a feši svita će druženje nastaviti u caffeu Art u Šubićevoj ulici.

U sklopu Festivala u subotu i nedjelju će se u Dioklecijanovim podrumima održavati i poseban sajam gdje će modni dizajneri izlagati i prodavati svoje kreacije po sniženim cijenama (upad 20 kuna, od 10 do 21 sat), a u istim prostorijama bit će otvorena izložba umjetničkih slika splitske umjetnice Zdenke Balić.


Zvijezda festivala je Juraj Zigman (fashion.hr)
Na festivalu će svoje kreacije predstavit brojna poznata imena (abecednim redom):
Absolut, Arileo, Artiđane, Marta Buzolić, Nada Došen, Ana Hrabar, Marijana Hrastar, Tomislav Jerčić, Iva Karačić, Karla, Kešidov, Ana Kraš, Ana Kujundžić, Ledenko, Mak, Ivana Mamić, O la la, Gordana Radić, Think Pink, Eleonora Tomić, Nives Triva i Juraj Zigman.

Festival organizira tvrka Confirmata u suradnji s modnom agencijom Croatia Model Management, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske te uz podršku Grada Splita.