I mi smo udruga godine!

05_12_2008
I mi smo udruga godine!

Sav trud volontera koji je kroz prethodne četiri godine uložen u portal split.com.hr ugrađen je u temelje informativnog centra. Svaki novi<strong> volonterski</strong> doprinos uložen u Info zonu stvara ogromnu građevinu, čvrstu onoliko koliko je u njoj gušta i ljubavi.

Na tradicionalnom Balu volontera u organizaciji Udruge MI, a povodom 5. prosinca, Međunarodnog dana volontera, udruga Splitski portal i Studio razvojnih inicijativa proglašeni su udrugama godine zbog uspješne realizacije projekta Informativnog centar za mlade Info zona. Za svoj rad nagradu je dobila i Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije, ali naša slika je lipša ;)


Prva ekipa - tko je tko otkrijte na fejsu (foto: Ana B.)

Suradnja udruge Splitski portal i Studija razvojnih inicijativa počela je još u 2006. godini. Za Splitski portal ta godina bila je kao iz neke volonterske bajke… Plod isključivo volonterskog rada, prvi gradski portal za mlade, split.com.hr, u drugoj godini postojanja već je na polici imao dvije nagrade i stekao je ugled među svim generacijama. Okupljao je sve više posjetitelja, ali i mladih i kreativnih ljudi koji su davali svoj volonterski doprinos u stvaranju sadržaja.
Dodijeljeno je i 110 zahvalnica najzaslužnijim volonterima i podupirateljima iz svih udruga. U kategoriji Projekt godine proglašeni su projekti A di si ti?! Udruge Most i Ples s anđelima Udruge Split zdravi grad. Priznanje za poseban doprinos volonterstvu pripalo je Skautskom klubu Marjan.
U ožujku je organizirana i više nego uspješna izložba mladih fotografa splitska.tiramola, a devet dana poslije odličan humanitarni koncert. Još se nismo ni otrijeznili od postvolonterskih užitaka nakon uspješnih akcija, a u srpnju je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti na preporuku udruge Most ispred Splitskog portala i Studija razvojnih inicijativa stavilo novi izazov – među prvima u Hrvatskoj otvoriti informativni centar za mlade. Mladenački neobuzdani aktivizam Portalovaca naišao je na čvrsto tlo koje mu je iskustvom i ugledom pružao Studijo razvojnih inicijativa, tada još uvijek pod imenom Studentski informacijski centar (SIC). Suradnja je bila neizbježna, ne samo po pitanju Informativnog centra. Počele su se rađati prve ideje i realizirati prvi zajednički projekti.

U čast nagrade se i zaplesalo u duhu međugeneracijske solidarnosti

Užitak primanja ovogodišnje Nagrade za udrugu godine neodoljivo podsjeća na 2005. i prvu nagradu za portal split.com.hr - World Summit Award Hrvatska 05. Već nakon šest mjeseci postojanja portala profesionalci su prepoznali potencijal i kvalitetu rada mladih volontera udruge Splitski portal. Danas je taj portal samo dio velike misije (ne samo) informiranja mladih pod nazivom - Info zona. Potencijal i kvalitetu tek godinu dana stare misije  već su prepoznale kolegice i kolege iz organizacija civilnog društva. Ima li veće časti i zadovoljstva?

Volonterska bajka se nastavlja… Sav trud volontera koji je kroz prethodne četiri godine uložen u portal split.com.hr ugrađen je u temelje informativnog centra. Svaki novi volonterski doprinos uložen u Info zonu stvara ogromnu građevinu, čvrstu onoliko koliko je u njoj gušta i ljubavi. Da nema volontera - novinara koji će napisati tekst, fotografa koji će napraviti album, kreativca koji će pokrenuti akciju… zabrinuli bi se da se sve ne uruši, ali znamo da gdje ima volontiranja mora biti gušta i ljubavi.

Za nagradu nećemo zahvaliti samo riječju, nego i djelom ;)

napisao: Pile
foto: Stipe Marinović*

*ne propustite na fejsu pregledat neozbiljne slike :)