Gužva na zidu Zone

30_11_2008
Gužva na zidu Zone

Prosinac pun darova, šopinga, gužvi... i <strong>izložbi</strong> u prostoru Info zone. Prvi tjedan, od 03.12., rezerviran je za nešto mlađe likovnjake. Sedam dana poslije komentiramo stripove nastale na radionicama u Zoni, a u 2009. ulazimo s fotografijama mora <em>u ijadu koluri</em>.

Prosinac, pun darova, darivanja, šopinga, gužvi… i izložbi u prostoru Info zone. Prvi tjedan, od 03. prosinca u podne, rezerviran je za nešto mlađe. Osnovnoškolci sa šireg splitskog područja u Zoni su polazili radionice u organizaciji Obiteljskog centra Splitsko dalmatinske županije, a na temu ovisnosti te će ovom izložbom svijetu predstaviti svoje likovno viđenje problema.


Nakon klinaca strip...


Već 10. prosinca iz dječjeg svijeta vraćamo se mladima i to onima koji su u Zoni učili crtati stripove. Prošle godine im je misao vodilja bila rodno uvjetovano nasilje. Strip nastao na tim radionicama, Okovani san, crtača Gorana Radoševića i tekstopisateljice Rine Nožine dobio je drugu nagradu na nacionalnom natjecanju u sklopu kampanje Šutnja nije zlato. Osim prošlogodišnjih radova uz podršku radova učenika umjetničke škole, na izložbi će se predstaviti i radovi sa netom završenog ciklusa radionica na temu ljudskih prava.

Tko će u Zoni napraviti izložbu popularniju od .tiramole? :P


Pa fotografije...


Sedam dana poslije otvara se i treća izložba – izložba fotografija pod nazivom Moje more u ijadu koluri. Redovita je pobjednica natječaja časopisa Otvoreno more, profesionalno je vezana uz more, dio života provela je na relaciji Sutivan – Split, ove godine je osvojila prvu nagradu za crno bijelu fotografiju na 9. Međunarodnom festivalu podmorske i nadmorske fotografije i filma More… autorica nije morska sirena zaljubljena u fotografiju i more, nego Ivana Miletić.

Ivana Miletić aka Zea predstavlja se i na fotozine.org

Zona će biti okupana bojama mora sve do sljedeće godine, a tad slobodno netko od vas može nastaviti niz… Javite se i predstavite svijetu svoje radove, kakvi god oni bili i kojoj god oni umjetnosti pripadali ;)