U subotu se nać za drugi dan reć

14_11_2008
U subotu se nać za drugi dan reć

Neformalna grupa studenata poziva u subotu u podne na <strong>prosvjed</strong> ispred nekadašnje menze Index, no ne pred onima kojima bi se trebali obratiti i pokazati im svoju odlučnost - njih će tek u ponedjeljak na tribini okupiti mladež vladajuće stranke!? Edit: <font color="#ff0000">novi prosvjed</h3> u utorak.

Neformalna grupa studenata koja se potpisuje sa Udruga gladnih studenata poziva u subotu u podne na prosvjed ispred nekadašnje menze Index, no ne pred onima kojima bi se trebali obratiti i pokazati im svoju odlučnost. Njih će tek u ponedjeljak, na tribini o studenskom standardu, okupiti mladež vladajuće stranke!?

Studenti će se u subotu okupiti, a u ponedjeljak prosvjedovati?

U Gradskoj knjižnici u 14 sati tako će se okupit  zanimljivo društvo - državni tajnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, dr.sc. Radovan Fuchs, gradonačelnik Ivan Kuret, saborska zastupnica i gradska vijećnica zadužena za suradnju s mladima Željana Kalaš, prorektor za nastavu Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Igor Zanchi, ravnateljica Studentskog centra Gordana Raos, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu Petar Razović i, vjerojatno, nezadovoljni studenti.

Podsjetimo, sudskom odlukom Studentski centar izgubio je vlasništvo nad prostorom u kojem je bio smješten restoran Index. Studenti fakulteta koji nisu smješteni u kampusu tako su osuđeni samo na brzu hranu ili šetnju do studentskog doma u Spinutu. Otvaranje nove menze na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu, logično, nije poboljšalo situaciju - jedino kvalitetno rješenje je naći zamjenski prostor u središtu grada.


Novi prosvjed u utorak


U novom proglasu, ovog puta potpisanog sa Autonomni studenti, poziva se studente na okupljanje u utorak, 18. studenog, u 10:30 ispred restorana Indeks odakle će prosvjedna povorka krenuti prema Banovini. Kako se u pozivu navodi, ovo je tek početak borbe protiv omalovažavanja studentske populacije te apatije i politikanstva Studentskih zborova, a ne samo borba za menzu u središtu grada.

tema na forumu