Savjet sprema prvi savjet

06_11_2008
Savjet sprema prvi savjet

U ponedjeljak se održala prva, konstituirajuća sjednica Savjeta mladih. U istom tjednu, već u petak, održat će se i druga sjednica na kojoj će članovi Savjeta kao glavnu temu rasprave imati izradu programa rada za prvu godinu mandata.

U ponedjeljak 03. studenog, održala se prva, konstituirajuća sjednica Savjeta mladih. Uz gradonačelnika Ivana Kureta, čak 5 (pet!) od 11 članova Komisije za suradnju s mladima došlo je pozdraviti i upoznati članove Savjeta. Luka Podrug, Ljubica Vrdoljak, Goran Kovačević, Željana Kalaš i Slobodan Beroš (ni) ovog puta nisu zanemarili priču o mladima.


Savjet mladih - konstituiran 11 mjeseci nakon inicijative Info zone

Poslovnik o radu prihvaćen je s tek jednim suzdržanim glasom Tomislava Parčine koji je jedini izrazio nezadovoljstvo što je prijedlog Poslovnika predstavljen tek na samoj sjednici. Nakon predstavljanja članova i predlaganja kandidatura za predsjednika je jednoglasno izabran Goran Biličić (ispred Studija razvojnih inicijativa kao nositelja projekta Info zona), a za dopredsjednika Marijan Kegalj (ispred Studentskog zbora Sveučilišta u Split).

U istom tjednu, već u petak, održat će se i druga sjednica na kojoj će članovi Savjeta kao glavnu temu rasprave imati izradu programa rada za prvu godinu mandata. Za jednu od točaka dnevnog reda najavljena je i rasprava o financijskim prihodima članova. Prema Zakonu o savjetu mladih članovima se ne dozvoljava primanje naknada za rad u Savjetu, no uvažava se potreba za podmirenjem nastalih troškova. Ipak, neki Savjeti isplaćuju svojim članovima nakade za sudjelovanje na sjednicama.