Gitak o zapošljavanju

01_11_2008
Gitak o zapošljavanju

Cilj tribine koja će se održati u GK Marka Marulića je potaknuti mlade na razmišljanje i djelovanje u smjeru osobnog profesionalnog razvoja te poduzimanje onih aktivnosti koje će im nakon srednjoškolskog ili fakultetskog obrazovanja olakšati i ubrzati ulazak u poslovni svijet.

Savjet mladih Splitsko – dalmatinske županije (ne Grada Splita :) ) organizira javnu tribinu o perspektivi zapošljavanja mladih, pod nazivom: Što ja mogu učiniti? Tribina će se održati u ponedjeljak, 03. studenog, u Gradskoj knjižnici Marka Marulića, s početkom u 13 sati.

Cilj tribine je potaknuti mlade koji pripadaju srednjoškolskoj populaciji na razmišljanje i djelovanje u smjeru osobnog profesionalnog razvoja te poduzimanje onih aktivnosti koje će im nakon srednjoškolskog ili fakultetskog obrazovanja olakšati i ubrzati ulazak u poslovni svijet.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje populacija mladih ljudi je među skupinom koja teže pronalazi posao, a tome doprinosi i njihova vlastita neaktivnost, nepovjerenje u sposobnosti i znanja koja imaju te nedovoljna priprema za ulazak u svijet profesionalaca tijekom formalnog obrazovanja.

Na tribini će sudjelovati psihologinja iz profesionalne orijentacije HZZa, gospođa Mariza Javor. Kao pozitivan primjer uspješnih, proaktivnih mladih ljudi, predstavit će se ekipa popularnog Gitak TVa.