Hotel se zapleo u švere

10_10_2008
Hotel se zapleo u švere

U Splitu su hoteli počeli i zaustavljati vrijeme, no najveći hotelski kapaciteti u <strong>izgradnji</strong> ipak neće u siječnju biti spremni za prijem gostiju SP u rukometu. No, došlo je vrijeme i da se<strong> </strong>oživi<strong> </strong>desetljećima stara ideja stvaranja hotelskih sadržaja iznad plaže Bačvice.

U Splitu su hoteli počeli i zaustavljati vrijeme, no najveći hotelski kapaciteti u izgradnji ipak neće u siječnju biti spremni za prijem gostiju Svjetskog prvenstva u rukometu. Zbog gradnje hotela  iz Zvonimirove je iseljen centralni sustav za upravljanje starim javnim gradskim satovima pa su kazaljke zaustavljene do početka iduće godine i odabira novog koncesionara koji će postaviti i nove, moderne satove bez središnjeg sustava upravljanja.


Adio ruševini, ali i starim javnim satovima

Hotel visoke kategorije u Zvonimirovoj sagradit će se na prostoru ruševne stare Parne mastione čije će se obnovljeno pročelje i natpis uklopiti u pročelje nove zgrade.

Hotel preko puta ex hotela Mosor i...

Došlo je vrijeme i da se oživi desetljećima stara ideja stvaranja hotelskih sadržaja iznad plaže Bačvice. Pored Hatzeovog perivoja gradit će se, u Slobodnoj već predstavljen, petozvjezdaški hotel. S druge strane ulice, danas je nekadašnji hotel Mosor koji još udomljava Turističku zajednicu i Županiju, a u čijem je nastavku Villa Rosina koja godinama čeka bolja vremena i novog vlasnika.

...hotel iza ex hotela Mosor

Svoje vrijeme dočekat će i turistička četverokatnica iza hotela Mosor za koju je već proveden natječaj i izabran pobjednički rad.

napisao/foto: Pile