Sociolozi u Franjevce

08_10_2008
Sociolozi u Franjevce

Sveučilišni kampus se gradi, probija i lovi rokove, no zbog nesrazmjera potreba i mogućnosti, Sveučilište je unajmilo dio novoizgrađene zgrade franjevačkog klerikata na Trsteniku. Principijelni <strong>problem</strong> što će se i studij sociologije naći u vjerskom objektu postaje minoran…

Sveučilišni kampus se gradi, probija i lovi rokove. Sveučilišnoj knjižnici od studenog 2007. "do otvaranja nedostaje još malo", Mamutica koja će udomiti Prirodoslovno-matematički, Kemijsko-tehnološki i Pomorski fakultet tek se izdigla iznad temelja, a za Studentski centar s novim studentskim domom tek je zatvorena financijska konstrukcija. Iako je budućnost blistava, kampus se ne razvija razmjerno potrebama. Broj splitskih studenata vrtoglavo raste pa sam gradonačelnik Kuret ponosno kaže kako Split danas ima 23 tisuće studenata, a da ih je prije pet godina bilo samo devet tisuća. Zbog nesrazmjera potreba i mogućnosti, Sveučilište je za potrebe Filozofskog fakulteta unajmilo dio novoizgrađene zgrade franjevačkog klerikata na Trsteniku.

Jedini spliski fax koji ima zvonik, jedini zvonik koji noću mijenja boje

Principijelni problem što će se i studij sociologije naći u vjerskom objektu postaje minoran kad znamo da zgrada nema asfaltirani pristup, da je okoliš neuređen i neosvijetljen, lokacija prometno izolirana, a studenti bez menze. Studentski problemi možda smekšaju međususjedske odnose pa se barem izgradi pristupna cesta.

napisao/foto: Pile