Mala se poskliznula...

08_10_2008
Mala se poskliznula...

On je <em>vidio jednu malu da je poskliznula uz onu uvalu na vrhu </em>i odlučio izgraditi <strong>skale</strong>… Graditelj živi u nesimpatičnoj nastambi, a uz put je istaknuo obavijesti. <em>Je da je bilo muke i truda, ali nije mi niti malo žao, iako mi nitko neće reć ni hvala...</em>

Sveučilišni kampus ima problem u pješačkoj komunikaciji sa sjevera pa studenti fakultetima prilaze puteljcima i vododerinama. No, on je "vidio jednu malu da je poskliznula uz onu uvalu na vrhu" i odlučio izgraditi skale... Graditelj živi u nesimpatičnoj nastambi, a uz put je istaknuo obavijest u kojoj uz nekoliko mudrih riječi objašnjava čak i kako se koristiti skalama.

O studentima brine i "čudak", kad neće Studentski zbor

Ja ne da njima neću prolaziti, već ih neću ni pogledati, jer ću doći do u kuuću i nazad, a skale sam napravio za Vas. Za uzvrat ne tražim puno, već samo da ih čuvate. Možda me dogodine "pukne", ako budem imao vremena, pa da ih malo popravim i napravim bolje od ovih. Napravio bih ja i ove godine bolje skale, ali eto, nađe se jedan glupan s viškom energije, kao ja, pa napravi skale da bi drugi mogli udobnije prolaziti. (…) Je da je bilo muke i truda, ali nije mi niti malo žao, iako mi nitko neće reć ni hvala, za čim ja ni ne marim toliko, kad znam i volim raditi. Uvijek vam je bitna u životu volja, čak više od energije i snage, vjerujte mi, ja sam eto "živući primjerak" za to :)!


Link za čitanje cijele obavijesti :)
Osim građevinskih radova, meštra ide dobro i literarno stvaralaštvo, ali u povijesti malo šteka. "Naša kuućica naša slobodica" i  "Ovdje smo skrivali Antu Gotovinu!" parole su koje uz kukasti križ i zabranjena slova U krase njegovu kuućicu, kako naziva svoj dom.

Romantičnu priču pokvarila ikonografija

Slična nastamba bila je izgrađena i 2005. na Sućidru, ali očito nije zadovoljila ukus susjeda pa je uklonjena i svoju je, tehnološki unaprijeđenu, reinkarnaciju evo doživjela iza zgrade Ekonomskog fakulteta.

napisao/foto: Pile