Ne žica, nego prodaje

02_10_2008
Ne žica, nego prodaje

Od ponedjeljka će na gradskim ulicama beskućnici prodavati prvo izdanje svog časopisa <em>Ulične svjetiljke</em>. Od 8kn, koliko je cijena <strong>časopisa</strong> po 4kn će ostati prodavaču. Autori tekstova su osim volontera i sami beskućnici.

Od ponedjeljka će na gradskim ulicama beskućnici prodavati prvo izdanje svog časopisa Ulične svjetiljke. Od 8kn, koliko je cijena časopisa po 4kn će ostati prodavaču. Svi beskućnici koji budu sudjelovali u prodaji imat će akreditaciju, a svoj primjerak časopisa moći ćete svako tri mjeseca kupiti na ulicama u centru grada.


Beskućnici dobivaju koju kunu i osjećaj važnosti i korisnosti
Iako u svijetu nije neka novost, ovo je prvi ovakav projekt u Hrvatskoj, a pokrenuo ga je Fanjevački svjetovni red s Trsata. U prvom broju, na 32 stranice predstavlja se rad prihvatilišta za beskućnike u Rijeci, Splitu i Varaždinu, Janica Kostelić piše o beskućništvu, ljudi s ulice pričaju svoje životne priče, a možete pročitati i upute za organizaciju volonterske akcije i anketu među beskućnicima s pitanjem "Gdje bi na godišnji odmor?". Autori tekstova su osim volontera i sami beskućnici, a uskoro će im se u izradi enigmatskih stranica vjerojatno pridružiti i Robert Pauletić. Svoj literarni doprinos uglavnom socijalne tematike može dati i vi ako se javite na mail [email protected].