Do titule Mrduje i na noge

30_09_2008
Do titule Mrduje i na noge

I ovogodišnji prvi vikend u listopadu, kao i 76 puta do sada, bit će u znaku Mrduje, jedrenja, mora, spektakla, ženskih nogu… Ako nemate ni brod ni ženske noge, onda <strong>šušur</strong> Mrdujske regate gledajte sa Sustipana, a navečer dođite u Labuda na koncert Gegota.

I ovogodišnji prvi vikend u listopadu, kao i 76 puta do sada (ovo je 77.), bit će u znaku Mrduje, jedrenja, mora, spektakla… Magična brojka 77, od milja zvana ženske noge, inspirirala je organizatore da u noći uoči same regate potraže najljepše noge. Jedra četrnaest umjetnika ukrstitit će se već večer prije, u četvrtak, ali u Galeriji Konzervatorskog odijela. A preko 300 umjetnika uživanja i lova vjetra ukrstit će svoja jedra u gradskoj luci u subotu, 04. listopada, u 11 sati. Naravno, ako ih bonaca ne omete pa odgodi start za koji sat ili ga, ma neće valjda, odgodi za nedjelju.


Tko će prije do Mrduje i nazad? (foto: Ž.Vesanović)
Za provesti subotu na moru, sa željom sudjelovanja ili nadmetanja, potreban vam je brod i posada. Još imate vremena okupiti je i prijaviti. Za osvojiti nagradu pokazujući noge morate biti žensko, a kažu i ne puno više od toga jer će natjecanje ipak biti u ležernom tonu. Ako nemate ni brod ni ženske noge, onda šušur Mrdujske regate gledajte sa Sustipana, a navečer dođite u Labuda na koncert Gegota i Picigin benda i gledati kako drugi dobivaju nagrade.  I naravno, skupljajte ekipu za vikend od 17. do 19. listopada - Viška regata. Za urnebesno otpremiti taj pučinski škoj u zimski san, ako treba, dolazi se i trajektom i katamaranom ;)

www.jklabud.hr