Samo daj dobar Savjet!

24_09_2008
Samo daj dobar Savjet!

Skoro četiri mjeseca nakon završetka natječaja za članove Savjeta mladih priča se pomaknula s mrtve točke i izgledno je da će Split u listopadu dobiti Savjet mladih! Komisija je u jesenskom ugođaju bila produktivnija i između 22 pristigle prijave <strong>izabrala</strong> 11 članova.

Skoro četiri mjeseca nakon završetka natječaja za članove Savjeta mladih priča se pomaknula s mrtve točke i izgledno je da će Split u listopadu dobiti Savjet mladih! Dosadašnji tijek osnivanja tog savjetodavnog gradskog tijela sastavljenog od mladih predstavnika splitskih udruga i organizacija pratio je dogovor postignut na inicijalnom sastanku u prosincu prošle godine.

Osim uvjeta natječaja na sastanku je dogovoreno i da sve pristigle prijave prva treba pregledati Komisija za suradnju s mladima koja je sastavljena od predstavnika svih (ne)stranačkih opcija u Gradskom vijeću. Nakon neuspjelog okupljanja kvoruma u srpnju, Komisija je u jesenskom ugođaju bila produktivnija i između 22 pristigle prijave izabrala 11 članova. Već zadnjeg ponedjeljka rujna prijedlog bi trebao proći Odbor Gradskog vijeća za izbor i imenovanje, a sredinom listopada biti usvojen na sjednici Gradskog vijeća.

napisao: Pile