Kocka dolazi s jeseni

23_09_2008
Kocka dolazi s jeseni

Klub Kocka ponovno je otvorio svoja vrata, a novu sezonu, s nadom u bolje sutra, otvorili su splitskoj <strong>publici</strong> uvijek dragi gosti, <em>Gustafi</em>. Ni ovaj događaj nije mogao proći bez sjećanja na neprežaljenog Dina Dvornika, pa su kao prvu pjesmu drugog seta, njemu u čast, odsvirali <em>Jesen</em>.

Klub Kocka ponovno je otvorio svoja vrata, a novu sezonu, s nadom u bolje sutra, otvorili su splitskoj publici uvijek dragi gosti, Gustafi. Prostor je bio poprilično popunjen ljudima koji su došli čuti svirku, kao i onima koji su došli vidjeti druge i biti viđeni.

Svirka je započela, prema divnom splitskom običaju, tek u prvim minutama nedjelje, do kada se publika sama zagrijavala za koncert, pošto nije bilo predrupe. Gustafi su mobilizirali dobar dio posjetitelja, ali nisu dali gušta ekipi koja je prvih pola sata navijala za Ja nisan stija mala, već su svirali laganije stvari, čak s akustičnom gitarom, što nije spriječilo publiku da cupka, makar u mjestu.

Nakon sat vremena skakanja Gustafima je valjda ponestalo zraka u zagušljivom prostoru pa su se odlučili na malu pauzu da se oporave. Nakon pola sata su se vratili na pozornicu, pred nešto manju, ali zato za plesanje, pjevanje i zafrkanciju spremnu, gomilu. Ni ovaj događaj nije mogao proći bez sjećanja na neprežaljenog Dina Dvornika, pa su Gustafi, kao prvu pjesmu drugog seta, njemu u čast, odsvirali Jesen.


Delirij iz arhive jer nam se fotografu nakon subote zameo trag...
Kako je vrijeme odmicalo, tako je atmofera bila sve uzavrelija, a publika razbacanija, pa su letjele ruke, noge, eto slučajno i pokoja šaka, ali sve u pozitivnim vibracijama, naravno. Hitovi su se redali jedan za drugim – Brkica, Žminjka, Ja nisan stija mala… a kako su svakoga najavljivali kao posljednju stvar, publika je bila u totalnom deliriju. Bisa nakon Di su ta vrata nije bilo, premda je publika molila za još, ali bilo je već gotovo 3 sata i vrijeme za fajrunt.

Jesen se vratila, Kocka se vratila, Splićani su očito spremni za jedno i za drugo, pa nam ostaje nadati se da će organizatori ove godine uspjeti pogoditi komplicirani ukus (nazovi)alternativi sklone publike i da će klub biti češće popunjen, barem kao u subotu.

napisala: KMaja
foto: još čekamo te slike... grrr