Skupština Portala

16_09_2008
Skupština Portala

U ponedjeljak je u prostoru Info zone Udruga za promociju kulture mladih Splitski portal održala svoju <strong>izvanrednu</strong> Skupštinu. Nakon izvještaja o radu odabrano je novo vodstvo udruge, raspravilo se o udruživanju u koaliciju Info zona te su se prezentirale izmjene Statuta udruge.

U ponedjeljak je u prostoru Info zone Udruga za promociju kulture mladih Splitski portal održala svoju izvanrednu Skupštinu na kojoj je prisustvovalo 9 članova udruge. Nakon izvještaja o radu odabrano je novo vodstvo udruge, raspravilo se o udruživanju u koaliciju Info zona te su se prezentirale izmjene Statuta udruge.

Neki od članova istakli su kako je partnerska suradnja sa Udrugom STRIC u realizaciji projekta Informativni centar za mlade Info zona smanjila aktivnosti članova na drugim projektima Udruge. Zaključeno je da se ubuduće mora voditi kvalitetnija evidencija rada kako bi izvještaj bio vjerodostojniji.

Dosadašnji predsjednik Udruge, Marko Maljković, zbog spriječenosti u obavljanju dužnosti stavio je svoju poziciju na raspolaganje Skupštini te je za novog predsjednika jednoglasno izabran Ivan Kaštelan. Kao osoba ovlaštena za zastupanje Udruge, uz predsjednika, prema Članku 7. Statuta, jednoglasno je izabran Goran Biličić.


Formalna obaveza u neformalnom druženju
U raspravi oko odluke o formalnom udruživanju u, do sada neformalnu, koaliciju Info zona istaknuto je nezadovoljstvo dosadašnjim ukupnim rezultatima i odnosima članica. Odluka u udruživanju je donesena jednoglasno, ali su članovi istakli da očekuju uvažavanje svojih zamjerki te jasnije položaje i odnose u Koaliciji.

Iskustvo i promjena okolnosti rezultirali su prijedlogom izmjena četiriju članaka Statuta Udruge. Sve predložene izmjene Statuta su jednoglasno prihvaćene.

Pod točkom Razno Skupština je detaljnije upoznata sa započetom suradnjom Udruge i interactive.agency s ciljem uključenja portala split.com.hr u nacionalni marketinški projekt. Također, članovi su upoznati s nastojanjima da Zaklada za razvoj civilnog društva u idućem razdoblju financijski podrži održavanje i razvoj web portala split.com.hr.