Plesni xontakt

27_08_2008
Plesni xontakt

Xontak je prvi iz serije radionica suvremenog plesa koji se održavaju u rujnu. U programskom konceptu nalaze se četiri radionice suvremenih plesnih tehnika. Posebni dio programa posvećen je plesnom videu, formi koji spaja pokret i ples s umjetnošću novih medija.

Xontak je prvi iz serije radionica suvremenog plesa koji se održava u Splitu od 4. do 14. rujna na Maloj Sceni u Domu mladih. U programskom konceptu nalaze se četiri radionice suvremenih plesnih tehnika release, floorwork i axis syllabus i plesne improvizacije Posebni dio programa posvećen je plesnom videu, formi koji spaja pokret i ples s umjetnošću novih medija.


Na prvim radionicama raditi će se osnove suvremenog plesa – na tehnikama axis syillabusa pod vodstvom Barisa Mihci, učenikom Frey Fausta jedan od vodećih peadagoga suvremenog plesa, zatim release tehnikama i floorwork pod vodstvom talijanskog pedagoga Nicole Laudati , dok u popodnevnim satima možemo pratiti rad i plesna ustražiavanja Nele Sisarić, Melanie Munsch i Tihane Jovanić. U večernjim satima tokom projekta biti će predstavljen ciklus projekcija plesnih videa prikupljenih preko natječaja.

Radionica su podijeljene u dva modula. Prvi modul održava se od 04. do 07. rujna (Mihci, Sisarić, Munsch), a drugi od 09. do 12. (Laudati, Jovanić). Broj polaznikja je ograničen, cijena jednog modula radionica je 200kn, a oba 300kn. Sve informacije i prijave na [email protected].

www.xontakt.com