Nećemo Liverpool!

20_08_2008
Nećemo Liverpool!

Tragično je za Split da najviše članstva Hajduka ne živi u Splitu. Tragikomično je da će Poljud protiv Deportiva biti pun. Nepresušna splitska želja za drugačijim, neshvatljivim i nepredvidljivim možda ipak rezultira pozitivnijim ishodom glede kupnje <strong>dionica</strong>.

Tužni su Hajdukovi neuspjesi. Tragično je za Split da najviše članstva Hajduka ne živi u Splitu. Tragikomično je da će tridesetak tisuća poljudskih sjedalica protiv Deportiva biti ispunjeno, stadion prožet emocijama, a da je Hajduk jedva prebacio brojku od šesnaest tisuća članskih iskaznica. Nepresušna splitska želja za drugačijim, neshvatljivim i nepredvidljivim možda ipak rezultira pozitivnijim ishodom glede kupnje dionica od onog kakvog se očekuje nakon pogleda na ljestvicu HNLa.

Može li (još) jače? (foto: M. Prgomet)

Nećemo valjda dopustiti da Hajduk doživi sudbinu Liverpoola!? Upravo na to upozoravaju i iz Torcide: "Nemojmo da nam se dogodi Liverpool, njegovi navijači su propustili kupnju dionica

U postupku preoblikovanja predviđena su četiri kruga upisa i kupnje 162 070 dionica nominalne vrijednosti 500 kuna. U prvom krugu 2 tisuće dionica je kupio Grad, u drugom i trećem kupovat će ih članovi Hajduka, u četvrtom svi građani i pravne osobe, a eventualni peti, ako ostane dionica, rezerviran je za vjerovnike.
po pristupačnoj cijeni i sada uvjete kupnje diktiraju američki vlasnici. Iako su se navijači naposljetku osvijestili, udružili se i odlučili kupiti dionice, u ovom trenutku im je to praktički nemoguće upravo zbog basnoslovne cifre pojedinog vlasničkog udjela".

Naravno, nitko kao Splićani ne zna mudrovati dok treba djelovati, a onda poslije širiti ruke, slegnuti ramenima pa upirati prstom u novog nepravednog gospodara. Što će biti, hoće li se zle slutnje obistiniti, ostaje tek vidjeti. U nizu asocijacija izbacite uljeza: simbol Splita, volin te Hajduče,  pune tribine, fešta nakon velike pobjede, tradicija, ponos, ignoriranje određivanja sudbine... Sve o kupnji dionica saznajte na službenim stranicama Hajduka www.hnkhajduk.hr.