Dvorana se od/do krova radi

17_08_2008
Dvorana se od/do krova radi

Radovi na dvoranama u Lori i na Gripama idu <strong>po planu</strong> – jedna je izgrađena do krova, a na drugoj su radovi na održavanju krenuli od krova. Sportska dvorana na Mejašima je nakon godine dana izgradnje stavljena pod krov i prošlog mjeseca svečano otvorena.

Radovi na dvoranama u Lori i na Gripama idu po planu – jedna je izgrađena do krova, a na drugoj su radovi na održavanju krenuli od krova. Sportska dvorana na Mejašima je nakon godine dana izgradnje stavljena pod krov i prošlog mjeseca svečano otvorena.

Dok sunce prži i bijeli krov dvorane na Gripama bliješti više od Rive radnici rade na čišćenju i hidroizolaciji krovišta. Dio je to najavljenih ulaganja u obnovu sportskih objekata koja su, igrom slučaja došli baš kada i vrhunac radova na osporavanoj dvorani u Lori.

Radovi na sanaciji krovišta dvorane SC Gripe

Spaladium Arena juri prema roku završetka koji je planiran za sam kraj ove godine. Nakon završenih betonskih radova, zbog utrke s vremenom, prvi puta se u postavljanju krovne konstrukcije koristi tehnika karakteristična za mostogradnju. Metodom naguravanja, a ne klasične izgradnje krovne rešetke omogućuju se nesmetani završni radovi i na tribinama.

Kao da se preko dvorane gradi most

Nakon što su razuvjereni svi koji su sumnjali u početak izgradnje, preostaje razuvjeriti i sve one koji u pitanje dovode potrebu dvorane. Nakon utakmica Svjetskog prvenstva u rukometu planiraju se brojni (ne)sportski događaji na kojima će navodno biti angažirane velike strane menadžerske tvrtke. Podsjetimo, Grad će vlasnikom dvorane i poslovnih sadržaja postati tek za 30 godina, do tada svu brigu o isplativosti i održavanju vodi konzorcij tvrtki okupljenih pod imenom Sportski grad TPN.

Osim našeg foruma koji gradnju dvoranu prati još od prve ideje, na www.spaladium.com možete pogledati fotografije izgradnje i pročitati vijesti s gradilišta.

napisao/foto: Pile