Ljubavna revolucija

07_08_2008
Ljubavna revolucija

Bez obzira na tehničke probleme, repertoar koji dijelu publike nije odgovarao, <strong>Lenny</strong> i njegova ekipa sam koncert odradili su vrlo profesionalno, a upravo to je ono čega je publika na ovim prostorima željna.

Rasprodani koncert američkog rockera kasnio je gotovo sat vremena zbog problema na crnogorsko – hrvatskoj granici. Budući da je oprema kasnila, otkazan je i nastup TBF-a koji su trebali nastupiti kao predgrupa. Lenny Kravitz je koncert otvorio žestokom svirkom, ali eto ti belaja: pri izvođenju druge pjesme „Always on the Run“ na jednoj od gitara pukla je žica ili kabel (kao da je važno).


Nakon što je prije nekoliko godina njegov dugo najavljivani koncert u zagrebačkom Domu sportova otkazan i nakon svih sinoćnjih peripetija, koje su zajedno prošli i Lenny i njegova strpljiva publika više ništa nije moglo stati na put „Ljubavnoj revoluciji“. Ionako je sve to rock 'n' roll.
Repertoar izveđenih pjesama može se opisati kao prokušani recept njegovih starih hitova sa ponekom pjesmom sa novog albuma. Desetak tisuća ljudi na parkiralištu zadaraskih Jazina jednakim oduševljenjem reagiralo je na „Fly away“, kao i na nježnu rock baladu „Again“ i soulom obojenu „It ain't Over 'till It's Over“. Iako je bilo za očekivati više bržih i dinamičnijih pjesama, velik dio koncerta obilježile su laganice i solaže članova pratećeg benda.



Poruke koje su odaslane sa pozornice mogu sa sažeti u nekoliko riječi koje je Lenny Kravitz najčešće ponavljao, a to su „peace and love“. Koncert je završen pjesmom „Are You Gonna Go My Way“ koja je publiku bacila u delirij, tako da mi se čini da bismo svi mogli poći za njim u svijet ljubavi i mira.
Na kraju se još samo može reći, bez obzira na sve probleme, bez obzira na repertoar koji dijelu publike nije odgovarao, Lenny i njegova ekipa sam koncert odradili su vrlo profesionalno, a upravo to je ono čega je publika na ovim prostorima željna i zato dođite nam opet!

foto album s koncerta


napisala: Berislava Gizdić
foto: Maja Prgomet