Otompotom - došli i ošli

22_07_2008
Otompotom - došli i ošli

Osnovni je nazivnik da su to radovi koji nisu baš previše prirasli srcu svojim autorima, jer s obzirom na način na koji mi to transportiramo okolo, dok završimo turneju pola će se razbiti, pola će završiti u moru… <strong>Izložba</strong> je protutnjala - rijetki su je posjetili, al&#39; mi smo i porazgovarali!

Izložba koja okuplja trideset autora protutnjala je kroz Split i rijetki su je stigli posjetiti. Naime, ekipa iz udruge Otompotom ima zanimljiv stav prema izložbama, radovima i umjetnosti, o čemu su nam ispričali Slave Lukarov, Ivo Poderžaj te Ivan Klepac, koji su stavili na sebe ovaj teret da, bez prijevoznog sredstva i oslanjajući se isključivo na masovni prijevoz i autotabaniće Jadranom provedu ovu izložbu.

Koja je ideja izložbe?
Pa stvar je u zahvali umjetnicima koji su proteklih pet godina po dva tjedna jeli, pili i stanovali u Puli na naš račun, potrošili hrpu wc papira i usput oslikavali zidove Karla Rojca, gdje se nalaze naše prostorije.

Ideja je, naravno, prodati slike i obogatiti se, ali dok to ne uspijemo, malo da vidimo obalu i družimo se s ljudima.
Koji su radovi zastupljeni?
Osnovni je nazivnik da su to radovi koji nisu baš previše prirasli srcu svojim autorima, jer s obzirom na način na koji mi to transportiramo okolo, dok završimo turneju pola će se razbiti, pola će završiti u moru… Naravno, ono što preživi ćemo prodati ili će završiti u privatnoj kolekciji.
Zašto baš Split?
Izložbu smo odlučili otvoriti u Splitu jer je dosta autora odavde, a imaju i jako fini domaći sok od grožđa. I da, naprosto smo morali vidjeti, odnosno namirisati izvore sumpora!

Izložba je do Kocke došla i ošla
Zašto samo dva dana?
Odlučili smo skratiti agoniju. Ionako su ljudima najzanimljivija samo dva dana – otvaranje i zatvaranje. Tko misli doći – doći će.
I gdje dalje?
Pa, gdje uspijemo… Za sada sigurno Dubrovnik, Rijeka i Pula, a u međuvremenu ćemo se potruditi posjetiti i pokoji otok, na primjer Vis i Brač.

Ako ih sretnete, nek' vam objasne fiksaciju na štipunice

Zatim pauza u jesen, a kasnije idemo u sjevernije krajeve na zimske radosti – Osijek, Zagreb.

Nađete li se slučajno u blizini u vrijeme kada ova vesela ekipa zabljesne sa izložbom, nemojte propustiti priliku vidjeti slike, staue, kolaže, stripove i preko 20 filmića otompotom produkcije.

I ako vas baš zanima, pitajte ih otkud fiksacija na štipunice. Možda vam se svidi odgovor ;)
razgovarala: KMaja
foto: Marinko