Urušava se lučica

19_07_2008
Urušava se lučica

U Splitu ćete teško parkirati automobil na nekom uređenom parkiralištu, a slična je situacija i sa brodom kojeg želite vezati u nekoj sportskoj lučici. Iako se lučice održavaju, uređuju i dograđuju, ipak je nešto i trulo pa se zato i urušio <strong>mul</strong> u lučici na Zenti.

U lučici u Spinutu ove je zime završeno uređenje vanjskog lukobrana koji je od neurednog nasipa pretvoren u reprezentativni dio lučice te je povećan broj vezova i na kopnu i u moru. S druge strane splitskog poluotoka, na Zenti, nasip je prije par godina poravnavanjem i formiranjem kamene krune lukobrana dobio naznake kvalitetnijeg iskorištavanja morske obale, no još je daleko od realizacije svih planiranih sadržaja.

Novi vezovi, yacht club, rotirajući restoran... jednog dana

Iako se lučice održavaju, uređuju i dograđuju, ipak je nešto i trulo pa se zato i urušio mul u starijem dijelu lučice na Zenti. Bidni ljudi čiji su brodovi, nije im dosta terora o'haraša koji im se pijani iživljavaju po brodovima, nego se sad još i mul urušio.


Nije bio sreće da, poput onog na Firulama, dočeka sanaciju

Do veza za novi brod je gotovo nemoguće doći ako se ne upustite u neku nelegalnu radnju s preprodajom vezova. Iako je u gradu očit manjak vezova u sportskim lučicama, svako aktualiziranje tog problema svede se na rasprave o novim komercijalnim, turističkim vezovima.

napisao: Pile
foto: Stipe Marinović