Savjet mladih: sidin i čekan

08_07_2008
Savjet mladih: sidin i čekan

Na natječaj za članove Savjeta mladih stigle su 22 prijave. „Sve će biti provedeno prema <strong>dogovoru</strong> koji je postignut na sastanku s predstavnicima udruga“, kazala je Kalaš. Komisija nije imala potreban kvorum pa se Savjet  ipak neće naći na dnevnom redu sjednice...

Na natječaj za članove Savjeta mladih stigle su 22 prijave, točno duplo od broja koliko će Savjet imati članova. Iako se u kuloarima priča kako su rezultati natječaja već poznati i politički obojani, predsjednica Komisije za suradnju s mladima Grada Splita, Željana Kalaš, decidirano odbacuje takve insinuacije. „Sve će biti provedeno prema dogovoru koji je postignut na sastanku s predstavnicima udruga u prosincu prošle godine“, kazala je Kalaš.

Prema tom dogovoru sve prijave prvo treba pregledati spomenuta Komisija koja je sastavljena od predstavnika svih (ne)stranačkih opcija u Gradskom vijeću.

Tko picaje?
Članovi Komisije za suradnju s mladima Grada Splita su: Željana Kalaš, Željko Jerkov, Milijan Sesar, Neda Makjanić Kunić, Miljenko Boban Luka Podrug, Ljubica Vrdoljak, Slobodan Beroš, Željko Sikirica, Goran Kovačević, Darko Parić, Mirko Budimir
Komisija će svoj prijedlog proslijediti Odboru Gradskog vijeća za izbor i imenovanja, a konačnu odluku potvrdit će Gradsko vijeće.

Pošto u ponedjeljak Komisija nije imala potreban kvorum, Savjet mladih se ipak neće naći na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća koja će se održati do kraja tjedna. Sada ostaje nadati se da će se kvorum uspjeti okupiti na dan sjednice te da će Komisija izabrati svoj prijedlog koji će, nakon što prođe Odbor za imenovanje, doći na dnevni red prve iduće sjednice Gradskog vijeća koja će se održati u rujnu. Split će dobiti Savjet mladih prije nego se navrši godina dana od inicijalnog sastanka?

napisao: Pile