Galerija grafitta

17_06_2008
Galerija grafitta

S ciljem razvijanja urbane kulture i oplemenjivanja gradskih zidova u subotu će se na igralištu OŠ Gripe održati <em><strong>Festival </strong>urbane kulture ST JAM 2008</em>. Sudjelovat će 20 grafitti umjetnika iz cijele Hrvatske, a crtanje će biti popraćeno nastupom DJ-eva, plesom i mesom.

U subotu, 21. lipnja 2008., će na igralištu OŠ Gripe (koja je na Lokvama :) ) na Festivalu urbane kulture ST JAM 2008. sudjelovati 20 grafitti umjetnika iz Splita, Rijeke, Zagreba, Osijeka i Slavonskog Broda te umjetnici Nikola Radovani i Sonja Gašperov sa splitske Umjetničke akademije. Crtanje grafita bit će popraćeno nastupom DJ-eva, hip hop i break dance skupina te pečenim mesom oko 14 sati :)

ST JAMovci kod gradonačelnika

Navijači su u (pre)velikoj mjeri osvojili gradske zidove dok su grafitti umjetnici sramežljivo potisnuti u stranu, čak i pred običnim šaranjem. Zaključili su to i forumaši u raspravi o grafittima i navijačkim muralima. S ciljem razvijanja urbane kulture i oplemenjivanja gradskih zidova, Grad je inicirao, a grafitti umjetnik Pero Rančić uz pomoć Lvkya i Aleksandra Antića realizirao Festival urbane kulture ST JAM 2008. Osim moralne potpore, Grad je ovu akciju podupro i sa 280 sprejeva, a gradonačelnik Ivan Kuret najavio je da će Grad odrediti još lokacija na kojima će se legalno stvarati ulične galerije grafita.