S FESBa u posao

11_06_2008
S FESBa u posao

Kako osnovati i voditi izvoznu <strong>softversku</strong> tvrtku tema je predavanja koje će Stanislav Prusac, direktor poduzeća Polar, održati na FESBu. Gost predavač će biti Frane Borozan, student FESB-a, koji će iznijeti svoj primjer uspješnog plasiranja softverskog proizvoda.

S faksa u vlastiti posao - Kako osnovati i voditi izvoznu softversku tvrtku tema je predavanja koje će Stanislav Prusac, direktor poduzeća Polar, održati u četvrtak 12.06.2008. s početkom u 14:15 na FESBu.


Dobra ideja i malo novca...



Gospodin Prusac će pokazati kako se može započeti profitabilan posao sa vlastitim proizvodom (sofver, intelektualno vlasništvo,...) putem interneta na svjetsko tržište i dokazati da uz dobru ideju uopće nije potrebna znatna količina kapitala za poslovanje ovakvog tipa.

Sudionicima će također biti izložena saznanja i iskustva o prilikama i preprekama s kojima se najčešće susreću male startup tvrtke u utrci na svjetskom tržištu softvera, a dobiti će i brojne praktične savjete kako sami početi. Također će otkriti i neke detalje iz interne organizacije poduzeća Polar u područjima razvoja i plasiranja softvera na svjetsko tržište.


Studentska iskustva



Gost predavač će biti Frane Borozan, student FESB-a, koji će iznijeti svoj primjer uspješnog plasiranja softverskog proizvoda na svjetsko tržište. U publici će gostovati nekoliko direktora uspješnih izvoznih tvrtki IT profila koji će sudjelovati u raspravi na ovu temu.

Nakon predavanja predviđeno je vrijeme u kojem će posjetitelji predavanja imati priliku iznositi svoja pitanja i komentare vezane za navedenu problematiku. Za sami kraj posjetitelji se mogu opustiti uz nagradnu igru i pri tome osvojiti vrijedne nagrade.

Predavanje je namijenjeno studentima svih fakulteta kao i svima ostalima koji razmišljaju o osnivanju vlastitog "startupa", kao i vlasnicima ili managerima IT tvrtki koji žele internacionalizirati svoje poslovanje izvozom IT proizvoda na globalno tržište.