Zakačen, izgubljen i uhvaćen

25_05_2008
Zakačen, izgubljen i uhvaćen

Kojih je to dvadesetak fotografija na temu "U potrazi za izgubljenim <strong>Mediteranom</strong>" zadovoljilo žiri moći ćete provjeriti u Info Zoni od 28. do 31. svibnja. Javnosti je predstavljen i trojac festivalskog žirija. Izgubljeni Mediteran je pronađen, još samo ostaje zakačit se na film ;)

Par dana prije početka prvog Festivala mediteranskog filma, obznanjeni su pobjednici fotografskog natječaja na temu "U potrazi za izgubljenim Mediteranom" te su predstavljeni članovi festivalskog žirija.


Izgubljen pa uhvaćen



Izgubljeni Mediteran najbolje su uhvatili, prema ocijeni stručnog žirija, Rocco Zorić, koji je, osim prvog mjesta osvojio i fotoaparat. Drugo mjesto i fotostativ osvojio je Dražen Shejbal, a treće mjesto i fototorba pripali su Maji Sokolean. Svo troje su dobili i godišnje pretplate na časopis DigitalFoto te festivalske ulaznice za FMFS.

A kojih je to još dvadesetak radova zadovoljilo žiri, moći ćete i vi provjeriti u Info Zoni od 28. do 31. svibnja.



Tri festivalske face



Filmove će ocjenjivati troje iskusnih sudionika raznih svjetskih festivala.

Nataša Senjanović trenutno radi kao urednica britanske verzije Cineuropa.org te kao talijanska filmska kritičarka za Hollywood Reporter. Također je surađivala sa mnogim svjetskim festivalima, a tri godine je bila asistentica direktora Pesaro Film Festivala.

Od prebogatog iskustva Nine Peče izdvajamo rad na Festivalu Slovenskog filma, te slovenskoj Animateci. Direktorica je Isola Cinema festivala, članica žirija austrijskog Der Neue Heimatfilm festivala, a ove godine radi i kao koordinatorica na Internacionalnom filmskom festivalu u Rotterdamu.

Oliver Sertić, autor nagrađivanih kratkih dokumentarnih filmova, selektor je Liburnija film festivala i dokumentarnog programa Vukovar Film Festivala. Suosnivač je Revije amaterskog filma, Attacka, Cross-radia i Clubturea.


...bit će filma i pjesme



Izgubljeni Mediteran je pronađen, još samo ostaje zakačit se na film i rasplesat na festivalskim noćnim zabavama u Akvariju ;) 'Ajde samo ti dođi, bit će filma i pjesme... :D Udri klikat po kalendaru događanja!
napisala: KMaja