Beton na Rivu, parket na Peristil!

10_05_2008
Beton na Rivu, parket na Peristil!

Kad pomisliš da se nebo opet poigrava i da Splitu nije suđeno da pleše… a onda se dogodi onakva<strong> veličanstvena</strong> predstava, znaš da moramo reći – i iduće godine, s još više plesnog programa, s još više plesača. Rekli bi i sa još više publike, ali sumnjamo da bi bilo mjesta.

Kad nakon sunčanog jutra popodne, iščekujući montažu razglasa i rasvjete, gledaš tmurno nebo nad Mosorom i kroz Podrume izađeš na Peristil, a na ruku ti padnu točno četiri kapi kiše... Kad pomisliš da se nebo opet poigrava i da Splitu nije suđeno da pleše na carskom trgu… a onda se dogodi onakva veličanstvena predstava, znaš da moramo reći – i iduće godine, s još više plesnog programa, s još više plesača. Rekli bi i sa još više publike, al' sumnjamo je sinoć bilo slobodnog mjesta. Samo vi plešite, Info zona će s radošću organizirati :)


Ispunjeni Peristil - šarenilo generacija, kostima i ritmova


Beton na Rivu, parket na Peristil



Sjajna atmosfera, šarenilo kostima i ritmova, obilježila je prvu manifestaciju Split pleše! koja se u petak navečer pred nekoliko stotina Splićana i njihovih gostiju održala na Peristilu povodom Međunarodnog dana plesa koji se obilježava 29. travnja, no ovogodišnje slavlje je bilo odgođeno zbog kiše.

Ni klizave kamene ploče Peristila ih nisu zaustavljale

Na carskom trgu umjetnost pokreta predstavili su članovi gotovo svih organizacija u gradu Splitu koje se bave plesom, a tijekom dvosatnog programa gledatelji su mogli uživati u raznolikim izvedbama, sve od folklora do hip-hopa.


Što je šlag bez torte



KUD Jedinstvo otvorilo je kako i priliči starim splitskim plesovima, a Filip Dević nastavio završnim kolom iz opere Ero s onoga svijeta. Plesni klub Noa u kojem djeluju svjetske doprvakinju u cheerleadingu, predstavio je svoj navijački podmladak, a iz kluba Lolita
Među publikom zatekao se i finski novinar na zadatku pa će kadrovi rasplesanog Peristila predstavljati Split na sjeveru Europe.
su nas zadivili standardnim i latinoameričkim plesovima koje profesionalci izvode na natjecanjima. Strastveni paso doble i zavodljivu salsu prezentirali su članovi kluba Mambo, a rekreativci plesnog kluba Mimica pokazali svoje umijeće argentinskog tanga. Dobru atmosferu na Peristilu posebno su orijentalnim mrdanjem bokova ugrijale četiri trbušne plesačice kluba Dolce Vita, a najviše pljeska i uzvika odobravanja dobili su DNFovi profesionalci izvodeći akrobacije brake dancea.

DNFovci kao šlag na vrhu jako ukusne torte

Iako su bili pozvani da se pridruže, Splićani su tek sramežljivo cupkali oko "plesnog podija", a oni odvažniji su zaplesali tek po završetku programa.

album u foto galeriji

napisali: Cole & Pile
foto: Željana Vesanović