Negdi po gradu smo...

07_05_2008
Negdi po gradu smo...

... Naučili smo 'ko je Garcia, isprobali Matejušku... Možda se samo nama čini da nikad više plavih rotacija nije viđeno oko Rive za Sv. Duju – par puta hitna, pa policijia… Čudno. Jako dobar vatromet, masu ekipe na punoj Rivi i krcatoj Matejuški. Idemo spavat. Točka.

Svibanjski šušur dopratio nas je i do samog Dana grada i proslave Sv. Duje. Prošlogodišnji lite motiv je bila šetnja novom rivom. Umjesto o Vaskovim šetačima, nesuđenim povratnicima, pričajmo sad malo o Hrastinoj jabuci ispred Podruma. E, napravite đir pa ćete vidit jabuku :) Ako se večeras odlučite preskakat ogradu za vino&gitara šemu na Matejuški, pazite da ne naletite na mine zbog kojih i kasni završetak radova :D


Idemo mi vidit šta se sve događa ispod zastave pa vam javimo ;)
U foto galeriji pogledajte što ste propustili od većih događanja, a u kalendaru događanja pogledajte što ne smijete propustiti.

A'mo, idemo sad u đir… Vidit isplati li se borit za spizu, tko će zviždat Kuretu, koliko studenata će bit u prosvjednoj povorci, tko će dobit tombolu, koji (ne)potrebni predmet kupit na sajmu… Ih, koliko posla, slobodno na [email protected] dajte ruke u foto zapisima.  
Na dobro nam došla Sudamja!


Sveta misa i ove godine se održala u čudnom okruženju – dok slušate propovijed možete trgovati, piti kavu, ćakulati… Gužva, šetnja je pomalo i naporna.

Pričalo se da će fjera po prvi puta biti poprište prosvjeda protiv gradonačelnika, no „skup“ na Voćnom trgu okupio je samo par nezadovoljnika koje su novinari i ovog puta (pre)ozbiljno shvatili.

Mukte spiza i piće na peškariji… prevelika gužva, kroz 4 reda ljudi se trebalo probijat samo za doć do stola, ne sumnjamo da je bilo dobro, al' idemo viditi koliko je uspješan prosvjed studenata u parku Emanuela Vidovića pa doma ručat. Riva se raščistila, eto nas popodne natrag.

U prosvjedu studenata sudjelovalo je 200tinjak pretežito studentica, no smisao i stvarni cilj splitskog prosvjeda bi bilo pametno potražiti u raspravi na forumu jer su vođe prosvjeda škrte na riječima zbog toga što "onih koji su ih trebali zastupati na prosvjedu danas nema."

Crni oblaci su iznad Kozjaka, ali popodnevno sunce taman grije ugodno popunjenu Rivu… Hm, nešto mi je kapnilo na ruku par puta, valjda neće kiša.

Ne znam jel' u pitanju (ne)sreća ili stvarno ima puno novinara koji žele čut izjavu o Rivi (još?!), prosvjedima, fjeri…

Ispred ST Rive je bila nekakva gužva, intervenirala je i policija, priveden je vlasnik kafića.

Idemo gledat utakmicu, kasnit ćemo na tombolu…

Parkirali na Mejama i kompletirali ekipu tek na kraju tombole. Po pola od 20 tisuća kuna dobili su Splićanin i Supetranka. Cinkvinu od 10 tisuća kuna podijelili su dvoje, a terno od 5 tisuća petoro dobitnika. Nama ćorak :(

Idemo probat nać misto u kojem kafiću, znamo da puno tražimo :D

Ne nalazimo misto, našli smo 3 slobodna stola bez stolica. Grad je pun ljudi, osjeća se slavljeničko ozračje. Idemo i mi do trafike uzet šta za pit, na mailu već ima slika, al to ćemo ostavit za posli ;)

Naučili smo 'ko je Garcia, ok čagica, isprobali smo Matejušku... Možda se samo nama čini da nikad više plavih rotacija nije viđeno oko Rive za Sv. Duju – par puta hitna, pa policijia… Čudno. Jako dobar vatromet, masu ekipe na punoj Rivi i krcatoj Matejuški. Idemo spavat.

Točka.