Čudan spoj za znoj

05_05_2008
Čudan spoj za znoj

U sklopu europske turneje u Split stiže njemački <em>The Ocean</em>. Uz gostavanja članova berlinskog filharmonijskog orkestra te članova bendova kao što su <em>Converge, Breach i Cave In</em>, njihov posljednji album se svrstava u sam vrh avangardnog <strong>metala</strong>. A tko će ulaznice?

ZloSTavljanje pred svoju vjernu metal i hardcore publiku dovodi nešto sasvim posebno, koncert kakav Split još nikad nije imao priliku doživjeti. U sklopu europske turneje u Split u četvrtak 08.05. u Kocku stiže njemački The Ocean.
Ako ne vjerujete da neki bend može na dobar način spojiti progresivnost i žestinu tehničkog metala i mathcore-a, atmosferičnost doom/sludge metala i klasične glazbe te experimentalnost post-rocka i jazza... provjerite što The Ocean čini na svom posljednjem, trećem po redu, albumu Precambrian. Nemoguće je jednim imenom opisati njihov kompleksan i originalan stil, ali možda je dobro usporediti ih s Isis, Mastodon, Opeth, Neurosis, Meshuggah, Hollenthon, Lvmen i sličnim nekonvencionalnim metal bendovima.

Nominacija za koncert godine u Kocki

Uz gostovanja članova berlinskog filharmonijskog orkestra te članova bendova kao što su Converge, Breach i Cave In, Precambrian se svrstava u sam vrh avangardnog metala. Album je također od strane slušatelja proglašen trećim najboljim underground izdanjem 2007. godine (ispred novih albuma Neurosisa, Battlesa, Pelicana, Baronessa, Jesua...). O kvaliteti albuma govore i vrhunske ocjene koje dobiva od strane renomiranih rock i metal kritičara – Decibel (9/10), Terrorizer (9/10), Revolver (4/5), Metal Hammer (7/7), Rock Hard (9/10) i Heavy Magazine (12/12) samo su neki od časopisa i web-zine-ova koji već sada prepoznaju kvalitetu ovog benda.

Kao support band, nastupit će dobro poznati E.N.D. iz Zadra, žestoki thrash/death/core sastav koji se već 10 godina nalazi u samom vrhu hrvatske metal scene i koji je nemali broj puta oduševio splitsku publiku energičnim i kvalitetnim nastupima. Večer će otvorit Moraines iz Zagreba, post-metal bend odan drone-delay prizvuku koji također svira s The Ocean-om večer prije u zagrebačkoj Močvari.

Ulaznice po cijeni 40kn (na dan 50kn) možete kupiti u pretpordaji u Music Shop Dallas i kavani Duje. A možete i okušat sreću na nagradnoj igri splitskog.portala pa uštedit koju kunu - šalabahter na monitor i šalji ;)

www.myspace.com/zlostavljanje1
www.myspace.com/theoceancollective
www.myspace.com/endzadar
www.myspace.com/moraines

Nagrađeni dvojac:
Lea Levi
Marijan Petričević