Mama prat, tata radit, a ja na tribinu

02_05_2008
Mama prat, tata radit, a ja na tribinu

Rodni <strong>stereotipi</strong>, odnosno uloge koje nameće društvo, čest su uzrok nasilja već u adolescentskim vezama. Tim povodom u utorak se u Pučkom otvorenom učilištu održava tribina na temu nasilje u partnerskim odnosima mladih.

S ciljem razvijanja svijesti o potrebi uklanjanja rodnih stereotipa i ostalih uzroka rodnog nasilja, a na temu nasilje u partnerskim odnosima, u utorak 06. svibnja u 18 sati u Pučkom otvorenom učilištu održava se tribina na kojoj će sudjelovati stručnjaci, osobe iz javnog života i mladi. Među gostima će biti Emina Arapović i Luka Nižetić, a pozvani su svi mladi koji žele nešto reći ili samo poslušati.


Tribina u sklopu kampanje Šutnja nije zlato
Rodni stereotipi, odnosno uloge koje nameće društvo, čest su uzrok nasilja već u adolescentskim vezama koje se ne ograničava samo na fizičke nasrtaje. Ne, ne događa se to nekom drugom jer prisjetimo se samo rezultata nedavne ankete po kojoj trećina mladih ispitanika smatra da žena primarno treba biti majka i domaćica. Iskustva i stavovi forumaša poslužili su kao dopuna novinskom tekstu povodom rezultata istraživanja koje je pokazalo da 60% mladih trpi zlostavljanje voljene osobe i čiji su rezultati i bili povod temi na forumu.

Ni mladi nisu imuni na davanje rodnih uloga
Organizator tribine je CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u partnerstvu sa Otvorenom medijskom grupacijom koji provodi Nacionalnu kampanju za prevenciju rodno uvjetovanog nasilja.

www.sezamweb.net/sutnjanijezlato