U spomen na Chicago

01_05_2008
U spomen na Chicago

Slave ga <strong>radnici </strong>koji imaju što slaviti. Za sve koji su zbog posla nezadovoljni, bilo da ga nemaju ili da im nije po volji, evo informacija da se u Info zoni 20.05. organizira radionica izrade životopisa pa možda sretniji dočekaju idući Praznik rada.

Praznik rada – dan u kojem se časte i umirovljenici, drag je i turistima, vole ga i školarci i studenti, ne mrze ga ni besposleni… slave ga radnici koji imaju što slaviti. Ma, obožavaju ga svi kad ovako prisili i petak da bude neradan.

Tradicionalna spiza na Marjanu

Za sve koji su zbog posla nezadovoljni, bilo da ga nemaju ili da im nije po volji, evo informacija da se u Info zoni 20.05. organizira radionica izrade životopisa pa možda sretniji dočekaju idući Praznik rada. Sudjelovanje je besplatno, namijenjena je prvenstveno mladima, prijave na sve načine komuniciranja sa Info zonom :)

Međunarodni praznik rada obilježava se kao spomen na velike radničke demonstracije odžane u Chicagu 1. svibnja 1886., kada je u sukobima s policijom poginulo više od dvije stotine radnika, a osmero je radnika osuđeno na smrt. Prosvjedi su održani zbog zahtjeva radnika za osamsatnim radnim vremenom.

Sad' sve znate, ajte guštat u izletu, fažolu, šetnji… neradu. Sritan Praznik rada!