Unit-X 2x1.

29_04_2008
Unit-X 2x1.

Zbog vremenskih neprilika odgođena je velika plesna čarolija <em>Split pleše!</em>, no imamo drugi povod za pisati i čitati o <strong>plesu</strong> na Svjetski dan plesa. Oni su <em>Unit-X</em> - definitivno i bez lažne skromnosti postali su najbolja underground skupina na Balkanu, ali i šire.

Iako je zbog vremenskih neprilika odgođena velika plesna čarolija Split pleše! (jupi, ipak su pogodili vremensku prognozu), imamo drugi povod za pisati i čitati o plesu na Svjetski dan plesa. Ako do sad niste čuli za njih, onda nema boljeg trenutka od ovog. Oni su Unit-X i svestrana su underground plesna skupina iz Splita osovana krajem 2004. godine.

Vješti plesači okušali su se i u snimanju videa

U početku su djelovali kao bboy skupina, a trenutno se sastoje od 9 plesača redom aktivnih trenera u plesnom klubu d'n'f, koji se bave različitim plesnim stilovima, od breakdancea (bboyinga), hip-hopa, disca, housea pa sve do akrobatike. Članovi skupine dosad su sudjelovali na više desetaka natjecanja kao natjecatelji, ali i kao suci. Prvi na ovim prostorima počinju plesati house, a od nedavno održavaju i radionice iz istog.

Swoop 2007 - Hip hop is dead

Zahvaljujući litrama znoja, velikom trudu i ljubavi prema plesu i svemu što se s njim može povezati definitivno i bez lažne skromnosti postali su najbolja underground skupina na Balkanu, ali i šire. Osim što se bave plesnom umjetnošću, članovi crewa su se okušali i u glazbi i snimanju kratkih plesnih videa.  Prvi zabilježeni uspjeh imali su već 2004., a od tada pa do danas gotovo nema natjecanja u Hrvatskoj na kojem nisu sudjelovali ili nešto osvojili.

Friška prva nagrada u Napoliu u disciplini show

Ono što im je do sada najveći uspjeh, ali i povod ovog isticanja u kišnom Svjetskom danu plesa jest njihov posljednji uspjeh u Napoliu na natjecanju popularno nazvanom Lifestyle. Sa ovog međunarodnog natjecanju u Split su nam donijeli dva prva mjesta (da, dobro ste pročitali) i to u disciplinama show i house2vs.2.

www.unit-x.net

www.myspace.com/unit_x

napisao: Fehx