Hakerske inovacije

25_04_2008
Hakerske inovacije

U ponedjeljak, 28. travnja, Nenad Romić aka Marcell Mars će održati predavanje pod nazivom <em>Inovacija pokreta slobodnog softvera</em>. Predavanje će se održati na FESBu u predavaonici B401 s početkom u 19:00 sati. Ulaz je besplatan, a predavanje je otvoreno za javnost.

U ponedjeljak, 28. travnja, Nenad Romić će održati predavanje pod nazivom Inovacija pokreta slobodnog softvera. Predavanje će se održati na FESBu u predavaonici B401 s početkom u 19:00 sati. Ulaz je besplatan, a predavanje je otvoreno za javnost.

Nenad Romić aka Marcell Mars je jedan od osnivača Multimedijalnog Instituta - mi2 u Zagrebu i Inicijator nekolicine mi2 projekata kao što su GNU GPL izdavaštvo - EGOBOO.bits ili TamTam platforma za online kolaboraciju. Marcell je kurirao i/ili producirao godišnje izložbe mi2-a I'm still alive 2001. i 2002. Zagovornik je slobodnog sofvera. Zajedno s Tomislavom Medakom uređivač je zbornika tekstova GNU Pauk o širem socio-kulturnom značaju slobodnog softvera. Član je hrvatskog Creative Commons tima. Pokretač je festivala slobodne kulture, znanosti i tehnologije Sloboda stvaralaštvu!. Inicirao je Razmjenu vještina-redovna neformalna okupljanja entuzijasta u Mami, te popratne programe g33koskop i Sajam zajebane opreme.


Inovacija u hakerskom smislu i tržišnom se ne mogu izjednačavati jer hakeri u svom radu ne teže patentiranju proizvoda čija vrijednost možda i nije jasna svim krajnjim korisnicma. Predavanje organizira Udruga SOK uz pomoć grada Splita i Fakulteta elektronike, strojarstva i brodogradnje.

www.sok.hr