Original turneja po muzejima

23_04_2008
Original turneja po muzejima

Pokrenuta je akcija <em>Original</em> koja za cilj ima potaknuti mlade na individualni obilazak muzeja… Kupite knjižicu s informacijama o muzejima, s njom besplatno obilazite muzeje i dobivate žigove kojih vam je u Splitu dosta pet pa da uđete u nagradnu <strong>igru</strong>.

Povodom Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja, Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva pokrenula je edukativnu akciju Original koja za cilj ima potaknuti mlade na individualni obilazak muzeja… Za 10 kuna kupite knjižicu s informacijama o muzejima, s njom besplatno obilazite muzeje i dobivate žigove kojih vam je u Splitu dosta pet pa da uđete u nagradnu igru.

Naime, da biste sudjelovali u nagradnom izvlačenju, na poleđini knjižice sakupljajte žigove muzeja koje posjetite. Broj potrebnih žigova ovisi o mjestu gdje živite: 10 za Zagreb, 5 za Split, 3 za Dalmaciju, Istru i Kvarner, sjeverozapadnu i istočnu Hrvatsku. Ispunjeni kupon predat ćete u nekom od muzeja sudionika najkasnije do 18. svibnja 2008. u 12 sati.


Ako predate kupon u nekom od muzeja koji na Međunarodni dan muzeja organizira malo izvlačenje, već isti dan možete osvojiti neku od nagrada. Po završetku akcije svi sakupljeni kuponi sudjelovat će u velikom izvlačenju nagrada.

Nestrpljivi ili znatiželjni mogu već sada, online, prelistati zanimljivu knjižicu o muzejima (.pdf) u cijeloj Dalmaciji te ukratko pročitati početak jedne, možda i svoje, muzejske priče…