Gradska vlast u 4.

21_04_2008
Gradska vlast u 4.

Po pitanju osnivanja Savjeta mladih u Banovini su dogurali od 1. do 4. – mjeseca, ne brzine. Upućen je javni poziv za prijavu kandidata za  <strong>Savjet </strong>mladih, a 15 dana roka za prijave počinje teći objavom poziva u novinama. Tko sve može biti član te koja je funkcija Savjeta...

Na nacionalnoj razini ne postoji konsenzus o tome u kojoj brzini vozi državna vlast, a teško da će svi jednako odgovoriti i u kojoj brzini vozi gradska vlast. Ipak, po pitanju osnivanja Savjeta mladih u Banovini su dogurali od 1. do 4. – mjeseca, ne brzine. Iako su optimistična predviđanja najavljivala osnivanje Savjeta u veljači, sam javni poziv za prijavu kandidata upućen je, nakon birokratske procedure, tek na kraju travnja. Petnaestodnevni rok za prijave počinje teći objavom poziva u novinama.


Točno četiri mjeseca nakon inicijalnog sastanka upućen je javni poziv
Tko sve može biti član te koja je funkcija Savjeta mogli ste već pročitati u tekstu pod naslovom Ulazimo u Banovinu! od ožujka prošle godine kad je i izglasan Zakon sa savjetima mladih, ali i u prilogu Savjet mladih koji je pokrenut prije točno četiri mjeseca, kada je Info zona inicirala konačno osnivanje splitskog Savjeta.

Nakon što i službeno bude objavljen poziv, u Info zoni će se, prema dogovoru sa inicijalnog sastanka, održati javna prezentacija Savjeta mladih na kojoj se očekuju i predstavnici Grada. Nada(j)mo se da nećemo trebati dugo čekati da vidimo hoće li se splitski Savjet uopće realizirati i hoće li to biti samo poligon političkih pomladaka i agenata.