U smokve na dvoranu

21_04_2008
U smokve na dvoranu

Šetači u kratkim rukavima ismijavali su travanjsko natkrivanje otvorenog poljudskog bazena. Čini se da ništa od smokava s <strong>krova</strong> sportske dvorane na Gripama. Dvorana u Lori raste i noću i vikendom, a uz trenutnu izgrađenost rok dovršetka do kraja godine je realan.

Šetači u kratkim rukavima ismijavali su travanjsko natkrivanje otvorenog poljudskog bazena, a onda je zaredalo par kišnih (tje)dana i shvatili su da ipak nije (toliko) kasno. Meduza se tako pored vala i školjke spustila dosta kasnije nego li je bilo najavljeno, no ovih par proljetnih mjeseci i svaku iduću zimu Split će imati zatvoreni bazen više.


Skakaonica manje, ali zatvoreni bazen više
Otvaranjem Kuće slave splitskog športa na Gripama donekle je uređen istočni prilaz dvorani, dio krovišta i sam izložbeni prostor. U žaru prošlogodišnjih rasprava o početku gradnje nove dvorane u Lori za sredinu ove godine najavljen je početak potpune obnove sportskog centra Gripe.


Tko će prije - radnici ili plodovi?
Na krovu je niknula nova generacija biljnog pokrova i kad su pesimisti pomislili da su opet bili u pravu, iz Banovine su došle optimistične vijesti o osiguranim financijskim sredstvima i skorom početku radova čiji kraj je predviđen već do ljeta. Čini se da ništa od smokava s krova sportske dvorane....


Bijeli balon u truležnom okruženju
Osim na Gripama, čekići će se još jednom vratiti i na Poljud kako bi sanirali godinama raspucane kamene ploče na platou pred bazenima. A kad će stadionskim zahodima proći barem šmrk vode? Stadion se zasada mora zadovoljiti s novim ogradama.


Dvorana u Lori raste i noću i vikendom
Prema planovima, početkom ljetnih mjeseci, netom što se na Gripama obnovi krovište, započet će zahtjevna montaža krovne konstrukcije dvorane u Lori. Tribine kraj škvera rastu i vikendom, do kasnih noćnih sati, a uz trenutnu izgrađenost rok dovršetka dvorane do kraja godine je realan.

napisao/foto: Pile