I pješacima sve ravno

12_04_2008
I pješacima sve ravno

Ovog proljeća novi <strong>asfalt </strong>dočekali su i džonovi pješaka koji će gaziti po novoasfaltiranim pločnicima Poljičke, Kranjčevićeve, Dubrovačke… Koja je sljedeća neočekivana novina u prometu – možda biciklističke staze? Ili je vrijeme da bageri započnu realizaciju zahtjevnijih intervencija?

Prošle zime iznenadio nas je sve veći broj pješačkih prijelaza s rubnikom prilagođenim za invalide tako da su danas uglavnom samo sporedne ulice ostale neprilagođene. Prije godinu dana novim slojevima asfalta rekordno je smanjena površina grbavih i skliskih gradskih prometnica. Od studenog su u bitku s automobilima krenuli možda ne funkcionalniji, ali oku ugodniji stupići uz rub pločnika. Povećao se broj semaforiziranih i bolje organiziranih raskrižja, a nakon rekordnog broja nezgoda za novi sustav signalizacije priprema se križanje Poljičke i Velebitske. Ovog proljeća novi asfalt dočekali su i džonovi pješaka koji će gaziti po novoasfaltiranim pločnicima Poljičke, Kranjčevićeve, Dubrovačke…Samo da sad ne pofali asfalta za kolnike ;)


Temeljita obnova pločnika i u Dubrovačkoj
Koja je sljedeća neočekivana novina u prometu – možda biciklističke staze? Ili je vrijeme da bageri započnu realizaciju zahtjevnijih intervencija kojima bi se povećala protočnost prometnica oko primjerice svakom novogradnjom sve zagušenije Brodarice?

napisao/foto: Pile