Grad za paštetu lizat

08_04_2008
Grad za paštetu lizat

Glazbena i poslovna svita koja ovih dana stvara i posluje, klijentela je na koju Split valjda računa da će puniti brojne hotele koji će se izgraditi na obalama gradske luke. Sajamske šatore nam mogu <strong>oprostiti</strong>, a kako opravdati hortikulturnu apokalipsu na Rivi, Prometov oldtimer...

Split je ovih dana domaćin zapaženog gitarističkog festivala i najvećeg nautičkog sajma u regiji. Glazbena i poslovna svita koja ovih dana stvara i posluje, klijentela je na koju Split valjda računa da će puniti brojne hotele koji će se izgraditi na obalama gradske luke.

Sigurno su proljetni poslovni turisti u pauzi napravili đir gradom, na brzinu pogledali Palaču, a možda se odluče na ljeto vratiti s obitelji i ručnikom preko ramena. Svratili su i do opjevane i uređene Rive… Sajamske šatore nam mogu oprostiti, fascinacija brodovima je možda veća od razočarenja. Cannes sebi dopušta jednom godišnje poslovni vašar na moru i obali, može valjda i Split.

Zašto urediti grad u vrijeme najposjećenijeg sajma u regiji!?

A kako opravdati hortikulturnu apokalipsu na Rivi? Osušeno bilje je počupano i čeka se odobrenje sadnje nove vrste sadnica… Koga se čeka da nakon godine dana osvježi boju na klupama? Možda i za to treba osnovati radnu skupinu i pitati dopuštenje autora?

Ostali djelovi grada redovito se održavaju - košnja, obrezivanje grmlja, zamjena sadnica...  Evo, taman se krenulo s tim poslovima. Zašto žuriti, za Dan grada će biti spremno?! Ma, samo da nama Riva bude čista i nek' blista kad nam u ljeto dođu turisti s paštetom i s kuferima u tranzitu.


Oldtimer - ponos Prometove "flote"
Promet se potrudio da poslovna klijentela sajma Croatia Boat Show na liniji od sajamskog parkirališta na Zvončacu do Rive može isprobati njihov oldtimer. To je i nama posljednja prilika jer do ljeta će na gradske ulice novih 40 autobusa!

"This is my car and flowers in Split - the best place for holidays"

Posjetitelji sajma koji ne vole truckanje u raspadajućem autobusu i pokušaju doći automobilom što bliže Rivi, usrećit će vjerojatno pauk službu – kud ćeš slađe nego među 10 auta baš ga strancu dignit.

napisao/foto: Pile