Meštri o' gitare

07_04_2008
Meštri o' gitare

Split je od danas domaćin drugog međunarodnog <strong>festivala</strong> gitare. Osim koncerata svjetskih gitarističkih meštara, natjecanja i tečajeva, od četvrtka će se održavati i Sajam gitare. Organizatori kao kuriozitet ističu prvi splitski flamenco koncert od 1979. kojeg će izvesti Javier Conde.

Split je od danas domaćin drugog međunarodnog festivala gitare. Osim koncerata svjetskih gitarističkih meštara, natjecanja i tečajeva, od četvrtka će se održavati i Sajam gitare. Organizatori kao kuriozitet ističu prvi splitski flamenco koncert od 1979. kojeg će izvesti Javier Conde.

Čast prvog koncerta nakon svečanog otvorenja ima Duo Melis

Davno obećana koncertna dvorana u Tončićevoj daleko je od realizacije pa je prošlogodišnja pretijesna kinoteka Zlatna vrata ove godine zamijenjena Muzejom hrvatskih arheoloških spomenika.

Ponedjeljak, 07.04.
20:15 | Koncert Duo Melis (Grčka – Španjolska)

Utorak, 08.04.
21:00 | Koncert Flavio Sala (Italija)

Srijeda, 09.04.
21:00 | Koncert Marcin Dylla (Poljska)

Četvrtak, 10.04.
21:00 | Koncert Denis Azabagić (SAD)

Petak, 11.04.
21:00 | Koncert Zoran Dukić (Hrvatska)

Subota, 12.04.
20:30 | Koncert Javier Conde Duo (Španjolska)
Posljednja tri festivalska dana u Domu mladih će se održavati Sajam gitare. U petak i subotu Dom mladih će ugostiti i Guitar Caffe na kojem će nastupiti Marin Jerkunica Kvartet prvog dana te Black Cat Bone drugog dana. Majstorski tečajevi i natjecanja će se održavati u središnjem odjelu gradske knjižnice.


Desiderio je prošle godine obećao nastup na otvorenju dvorane
Cijena koncertnih ulaznica je 50kn, osim za subotnji koncert kada je 80kn. Prodajna mjesta su: TZ Solin, Mense medio – Solin, Dallas Records i Steak house Labirint. Ulaz na Sajam gitare i Guitar Caffe je besplatan.

www.splitguitarfestival.com

napisao: Pile
foto: Zoran vinčić