Talijanska vojska na Marjanu

07_04_2008
Talijanska vojska na Marjanu

Možda ste ovih dana po gradu sreli ekipu u odorama partizana, Talijana i građana Splita iz vremena 40tih godina prošlog stoljeća... Posebno je <strong>šokantno</strong> moglo biti marjanskim šetačima koji su ove nedjelje oko crkvice Sv. Nikole sretali talijanske vojnike.

Možda ste ovih dana po gradu sreli filmsku ekipu u radnom zanosu sa svim popratnim rekvizitima i opremom, kao i glumačku ekipu u odorama partizana, Talijana i građana Splita iz vremena 40tih godina prošlog stoljeća. Posebno je šokantno moglo biti marjanskim šetačima koji su ove nedjelje oko crkvice Sv. Nikole sretali talijanske vojnike.


Talijani u filmskoj šetnji Marjanom
Mnogi naši sugrađani, i mladi i stari, dobili su priliku sudjelovati kao statisti u najnovijem filmu Danijela Marušića Bella Biondina. Radnja filma prati istinitu ljubavnu priču o lijepoj Splićanki i talijanskom vojniku čije naslovne uloge igraju Zrinka Cvitešić i Mirko Soldano. Priča je smještena u Split, pred kraj talijanske okupacije grada za vrijeme Drugog svjetskog rata. Prema scenariju filma, napisan je i scenarij za 6 televizijskih epizoda. Snimanje je počelo u Kaštel Štafiliću, a odvijat će se na lokacijama u Splitu i okolici i trajat će dva mjeseca.


Pižolot u sjeni marjanskoga bora... aaa...
Film Bella Biondina
redatelj je posvetio preminulom glumcu Karlu Buliću, poznatom po ulozi doktora Luigija iz serije Naše malo misto.
napisala: Vex
foto: Rene