Česi na Litici

05_04_2008
Česi na Litici

Svi željni nešto drugačijeg zvuka petka navečer došli su sinoć na svoje u klubu Kocka na jedanaestom po redu izdanju <em>Guranja s litice</em>. Zvijezde večeri bili su kultni češki <strong>Lvmen</strong>, a publiku su za veliko finale zagrijala dva splitska benda – Kadet i Talason.

Svi željni nešto drugačijeg zvuka petka navečer došli su sinoć na svoje u klubu Kocka na jedanaestom po redu izdanju Guranja s litice. Zvijezde večeri bili su kultni češki Lvmen, a publiku su za veliko finale zagrijala dva splitska benda – Kadet i Talason.


Neobično rano iz melankolije u buku zvuk je počeo pretvarati Kadet
Koncert je započeo, za splitske pojmove, poprilično rano – već oko 22:30 prostor kluba ispunio je zvuk post rockera Kadet. Glazba koju su proizvodili trima gitarama, basom i bubnjem prelazila je iz melankolije u buku, a repetirajuće teme na gitarama uz svjetlosne efekte djelovale su gotovo hipnotički.

Talason - druga splitska priprema za Čehe

Pozornicu je zatim okupirao trojac Talason i svojim glasnim, žestokim stoner rock metalom definitivno pročistio okupljenima Eustahijevu tubu, pripremivši teren za zvijezde večeri. Lvmen su polako, ali sigurno uvukli publiku u neki svoj svemir. Glazba, popraćena sugestivnim projekcijama na platnu, malo je koga mogla ostaviti ravnodušnim. Sat vremena izvrsne svirke prošlo je kao trenutak, a posebno jak dojam ostavila je orgazmička 4.

Glazba Lvmena bila je popraćena sugestivnim projekcijama na platnu

Sve u svemu, još jedno odlično Guranje, samo je šteta što se na rub litice ne odvaži doći i više ljudi.

napisala/foto: KMaja