Sponzorski ugovor, nova ŠALA!

31_03_2008
Sponzorski ugovor, nova ŠALA!

Pojavom novih portala regionalnog karaktera značajno je opao broj posjetitelja portala split.com.hr.&#160;Iako smo od samih početaka željeli stvarati portal za mlade koji se stvara isključivo volonterskim radom mladih, nakon tri godine <strong>prisiljeni </strong>smo na promjene. <font color="#ff0000">Aprililili :P</h3>

Pojavom novih portala regionalnog karaktera značajno je opao broj posjetitelja portala split.com.hr. Značajan pad dogodio se pokretanjem portala glasdalmacije.com na kojeg je prešao i veći dio volonterskih suradnika, a slobodnadalmacija.hr samo je nastavila negativan trend. Nedovoljna zainteresiranost većeg broja mladih da stvaraju svoj Internet portal sada uzrokuje još veće probleme. Iako smo od samih početaka željeli stvarati portal za mlade koji se stvara isključivo volonterskim radom mladih, nakon tri godine prisiljeni smo na promjene.

Nakon tri godine ne mijenjamo više samo dizajn naslovnice

Planirali smo zapošljavanjem mladih novinara i fotoreportera stvoriti uredništvo te osigurati veću ažurnost podataka i bolju koordinaciju volontera. Bio bi to logičan korak k profesionalizaciji i daljnjem razvoju nakon skoro četiri godine uspješnog rada. Brojke već dovoljno govore: najmanje 2000 pojedinačnih posjeta dnevno, skoro 13 tisuća fotografija koje su pregledana 12 milijuna puta, forum na kojem se ispiše 560 postova dnevno… No svakako treba istaknuti da forum nije tek Internet ćaskanje već da se na njemu vode i ozbiljne rasprave koje predstavljaju generalni stav mladih, a što su prepoznali i neki novinari i političari. Uvijek ponosno ističemo i nagradu za najbolji hrvatski e-sadržaj u kategoriji zabava u sklopu World Summit Award Hrvatska 05. te dvije godine za redom uvrštavanje u hrvatski web top 10 u kategoriji državne institucije na natječaju Vidi web top 100 2006. i VIDI web top 100 2007.


Iskustvo i dokazana kvaliteta nije dovoljno Kuretu, ali jest Kerumu
Ipak, uz sve te brojke, nagrade i priznanja, kada smo se odlučili zatražiti financijsku podršku Grada Splita kako bi otvorili novu stranicu najvećeg portala za mlade – Grad nas je odbio. Valjda u Banovini misle da mladi jedino mogu učiti i piti kavu, a sav ovaj dosadašnji trud je slučajnost. Našli smo se pred dilemom – smanjiti troškove ili tražiti drugog sponzora. Prestankom redovitog punjenja foto galerije novim aktualnim sadržajem i neobjavljivanjem isključivo autorskih tekstova financijski zahtjevi sveli bi se na minimum, no to bi praktički značilo vegetiranje projekta.

Srećom, našli smo generalnog sponzora – tvrtku Kerum koja je prepoznala važnost i kvalitetu rada mladih dizajnera, novinara, fotografa, kreativaca, inicijatora, kreatora javnog mnijenja... Sklopljen je polugodišnji ugovor pa se nadamo se da ćete često klikati nove banere kako bi na jesen produžili ugovor i ne samo održali split.com.hr, nego ga i značajno unaprijedili novim sadržajima i još većom kvalitetom.



Edit: Aprililili :P


Svi statistički podaci i pobrojane nagrade su točni, ali nije nam pao broj posjeta već konstantno nastavlja polagano rasti. Ne planiramo biti njuzz portal poput Glasa ili Slobodne pa ni ne planiramo zapošljavati novinare u redakciji već ćemo se i dalje usmjeravati na volonterski rad i teme korisne prvenstveno mladima. Istina je da planiramo povećati broj volontera:) Isključivo autorski tekstovi i aktualni foto albumi i dalje ostaju karakteristika ovog lokalnog portala. Što bi se reklo „više para više muzike“, ali (još) ostajemo pri tome da se projekt samofinancira iz skromnih prihoda od marketinga uz, možda bahato, dokazivanje kako se kvalitetni projekti mogu realizirati i bez ogromnih financijskih sredstava. Dakle, Grad nas nije do sada financirao, a nismo ga ni pitali da nas financira u budućnosti. Keruma nismo pitali niti možemo li se poigrati promocijom njegovog carstva, al' neće se ljutit on, ka' ni vi nasamareni  ;)