Azil pod Pecinom palicom

29_03_2008
Azil pod Pecinom palicom

Master&#39;s je u petak po prvi puta u svom prostoru ugostio bend Azil kojeg smo mi nekidan ugostili u svom virtualnom prostoru. Uspješan <strong>koncert </strong>zatvoren je pjesmom Indexa <em>Sve ove godine</em>, kada se Azilantima pridružio legendarni Peco Petej.

Master's je u petak po prvi puta u svom prostoru ugostio bend Azil kojeg smo mi nekidan ugostili u svom virtualnom prostoru. U prosincu prošle godine O'Hara je bila pretijesna da primi sve ljubitelje dobre, stare rock glazbe koja je drmala našim prostorima, te da premijerno čuju ovaj bend i njihove energične interpretacije svima nam dobro poznatih pjesama prožetih podjednako dobrim autorskim materijalom.

Kako smo svi već naviknuli da svirke u klubovima nikada ne počinju prije ponoći tako i ovaj put nije bilo nikakvog iznenađenja. Mladi rockeri na scenu su stupili točno jedan sat poslije ponoći. Okupio se zavidan broj, pretežno mlađe publike. Mnogi od njih još nisu upoznati s ovim bendom, no znatiželja je učinila svoje i vjerujem da nisu požalili.


Dvoipolsatni nastupu održan je na visokom nivou
Koncert je otvoren jednim od najvećih hitova dugmića Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac, a hitovi su se redali jedan za drugim tako da Azilanti nisu ništa prepustili slučaju, te su ugodnu i opuštenu atmosferu u dvoipolsatnom nastupu održali na istom nivou. Publika se u ritmu gibala i na sve načine nastojala pomoći Azilu da razbiju tremu i stopi se s razdraganom masom koja se vidno zaželjela kvalitetnih svirki i starih rock hitova u ovoj poplavi novokomponovane glazbe.

Ugodno popunjen klub najbolja je referenca i poticaj ovom bendu

Među brojnim hitovima našlo se mjesta i za Dirliju, Marinu, Da nije ljubavi, a posebnu euforiju stvorila je jedna od najboljih pjesama Parnog valjka - Sve još miriše na nju. Repertoar je upotpunjen pjesmama poput Sviđa mi se ova stvar (La Bamba), Lutka za bal, Sve je lako kad si mlad, te 14 palmi koja je izazazvala tradicionalnu šutku među okupljenima.

Široki spektar pjesama pokazali su izvodeći i strane pjesme, a Mastersom se orila Queenova Crazy little thing called love, zatim Walk of life, da bi se kasnije vratili na nezaboravne hitove Divljih jagoda – Autostop, Krivo je more, Ne želiš kraj. Posebnu pažnju izazvala je pjesma iz repertoara Osmog putnika – Glasno, glasnije.

Azilante je podržao i legendarni Peco Petej

Koncert je zatvoren legendarnom pjesmom Indexa Sve ove godine, kada je na scenu stupio čovjek koji je svojim znanjem i virtuoznošću osvajao bivšu državu – Peco Petej, a sinoć je samo potvrdio ove riječi, zamijeniviši bubnjara Azila i izrekavši riječi podrške azilantima, te najavivši njihov skorašnji nastup na motorijadi koja će se održati 19.4. na Obojenoj. Kao šlag na kraju odsviran je singl K vragu i ratovi, a publika je tijekom koncerta upoznala i ostale autorske stvari Azila. Znate kako se kaže, u dobrom društvu vrijeme brzo prolazi, a u najboljem leti  - 3 i pol sata poslije ponoći, a vesela publika je umorna, ali zadovoljna napustila klub.

napisao/foto: Frenk